Белият дом разкритикува стъпка към импийчмънт на Тръмп


Говорител на американския президент Доналд Тръмп разкритикува проекторезолюция, която очертава параметрите на следващата фаза в разследването за започване процедура по импийчмънт. Демократи в Камарата на представителите в американския конгрес се стремят да направят публични изслушванията по време на разследването. 
 
От Белия Дом осъдиха поредната стъпка, която доближава до същинския процес по импийчмънт като подчертаха, че резолюцията не променя "фундаменталния факт, че демократите в Камарата на представителите отказват да дадат правата, съпътстващи справедлив процес за  администрацията".
 
Резолюцията от осем страници, която бе оповестена във вторник  може да даде правомощия на Камарата на представителите да започне публичната фаза от разследването за откриване процедура по импийчмънт, която в момента се провежда при закрити врата. Документът също изисква комисията по разузнаване да състави доклад, в който да посочи заключения и препоръки. 
 
Президентът Тръмп заклеймява действията на демократите на фона на течащи показания за разговора му с украинския му колега през лятото. Във вторник на закрита среща пред законодатели топ експерт по Украйна от администрацията се предполага, че е отправил критики към Тръмп. Според Вашингтон Поуст Александър Виндман, който е слушал разговора се е очаквало да каже, че искането на Тръмп за разследване на политическия му опонент Джо Байдън и сина му е било непорядъчно и е можело да подкопае националната сигурност. Американският президент настоява, че разговорът не е нарушавал правилата. 
 
Някои от поддръжниците на Тръмп поставиха под въпрос лоялността на Виндман, заради факта, че е бил роден в Украйна, а самият президент се оплака, че показания дават "хора, за които никога не съм чувал"
 
Според АП, Камарата на представителите се очаква да постави на гласуване резолюцията в четвъртък.
 

Съдят рецидивист, откраднал лотарийни билети в особено големи размери

Предишна новина

Откога започва срокът за явяване на работа при възстановяване от съд след уволнение?

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.