Посланикът във Франция връчва нота заради "българските банди" на Макрон


Очаква се българският посланик във Франция да връчи протестна нота във френското Министерство на външните работи. Причина за това стана коментарът на френския президент Еманюел Макрон пред консервативното списание "Вальор актюел", че предпочита "хора от Гвинея или от Кот Д'Ивоар, които идват легално и работят, отколкото българи или украинци с техните нелегални канали".

Министърът на външните работи Екатерина Захариева обясни: "Чух се сутринта с нашия посланик в Париж с указания още в понеделник да връчи протестна нота и да изиска информация официална какви точно български организирани каналджийски групи имат предвид и ако имат такава информация, да бъдат добри да я представят по официалния ред, за да може нашето Министерство на вътрешните работи да работи заедно с тяхното и сме извикали и френския посланик тук в понеделник също да изразим възмущение от това изказване". Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е разговарял по телефона с Еманюел Макрон.

Според българския министър-председател, френският президент е бил разбран погрешно: "Това, което ми е казал конкретно е, че не е разбран правилно, защото цялото му уважение към българския народ го е изразявал и във Варна, като беше при мен. Има външна министърка - г-жа Захариева, която ще връчи нота и ще действа така, като всички правила изискват".

Германец остана без шофьорска книжка, карал пиян е-тротинетка

Предишна новина

Тръмп призова за разкриване на разобличителя му

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.