Окръжен съд – Варна прие десет нови стажант-юристи

Окръжен съд – Варна прие десет нови стажант-юристи
Десет нови стажант-юристи прие ВОС, снимка:Окръжен съд – Варна

Десет млади юристи, завършили специалност "Право" в различни университети, избраха Окръжен съд – Варна, за да преминат задължителния си стаж и подписаха актове по встъпване, съобщиха от съда.

На официална церемония всеки от тях е бил приветстван от председателя на Варненския окръжен съд Марин Маринов, който им е връчил стажантските книжки. "Пожеланието ми към Вас е да използвате времето, за да видите как изглежда и работи съдебната система отвътре, за да имате лично мнение. Присъствайте на съдебни заседания по различни производства, за да можете след завършването си по-лесно за изберете посоката, в която искате да поемете и да се развивате", посъветвал е стажантите Марин Маринов.

В продължение на 6 месеца съдебните-кандидати ще трупат впечатления и практически опит за дейността и организацията в органите на съдебната власт, дейността на адвокатите и нотариусите. Съдия от състава на Окръжен съд – Варна ще бъде определен като ръководител на всеки стажант и ще има отговорността да го запознае с работата по граждански, наказателни и търговски дела и ще му възлага изготвянето на проекти за съдебни актове. 

След приключване на стажа през май 2020г. стажантите ще трябва да положат изпит, за да придобият юридическа правоспособност.                                                       

Испанци протестират за промени в наказването след спорно дело за изнасилване

Предишна новина

Красимир Конов е новият окръжен прокурор на Варна

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.