ВКС прави четвърти опит да избере членове на КАК

ВКС прави четвърти опит да избере членове на КАК

Върховният касационен съд (ВКС) прави четвърти опит да избере членове на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) при Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Председателят на съда Лозан Панов е изпратил до ръководителите на апелативните, окръжните, военните съдилища и Специализирания наказателен съд писма относно възможността за подаване на заявления от съдиите за участие в четвъртата процедура за попълване на състава на Комисията, съобщиха от ВКС.

Срокът за подаване на заявления е до 22 ноември 2019 г. включително. Документи се приемат и по електронен път (на ел. поща: m_ivancheva@vks.bg) или по факс (02/9883985). Към заявлението се прилагат автобиография и документи за съответствие с изискванията на чл. 37, ал. 4 от Закона за съдебната власт.

През 2019 г. бяха проведени три заседания на Пленума на Върховния касационен съд за избор на членове на Комисията по атестирането и конкурсите. На 25 юли 2019 г. и на 25 септември 2019 г. за членове на КАК при Съдийската колегия бяха избрани четирима съдии, от които двама със специализация по гражданско право, един – по наказателно право и един – по търговско право. На проведеното на 22 октомври 2019 г. заседание на Пленума на ВКС не бяха избрани нови членове. 

Съгласно Вътрешните правила за организацията на дейността на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия Пленумът на ВКС избира за членове на Комисията 10 действащи съдии, разпределени така: 5 съдии със специализация по гражданско право, 4 съдии със специализация по наказателно право и 1 съдия със специализация по търговско право.

Министерство на здравеопазването и РЗИ - Сливен обжалват решението на съда за неваксинираното дете

Предишна новина

Невена Зартова поема временното ръководство на СРП

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.