Съдии си правят отвод по дело "Къща за гости"


Масово съдии от благоевградския окръжен съд си правят самоотводи по делото срещу бившия зам.- министър Александър Манолев, който е обвиняем за къщата си за гости в Сандански.
 
До момента не може да се определи състава, който да гледа казуса. Всеки път след случайното разпределение, кой да гледа делото, магистратите се отказват. Мотивът им е, че имат отношения със сестрата на Манолев – Рая Манолева, която е съдия в Районен съд-Сандански.
 
Дотук петима окръжни съдии се отведоха от делото. Очаква се процедурата по избор на съдия да продължи докато някой магистрат приеме. Съдиите, които отказват да поемат казуса, коментират, че с отводите си целят да се осигури безпристрастност и обективност на процедурата.
 
Окръжна прокуратура в Благоевград преди месец внесе обвинителния акт срещу Манолев в качеството на подбудител и срещу Ани Димитрова като съучастник. Те са обвинени в представянето на неверни данни, чрез които са си осигурили европейско финансиране за къща за гости. Заради аферата Манолев подаде оставка като зам.-министър на икономиката.
 

Германия въвежда със закон задължително ваксиниране на децата срещу морбили

Предишна новина

Няма основание да се сезира КС за избора на Иван Гешев

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    112 | нерегистриран
    5
    0

    "имат отношения със сестрата на Манолев – Рая Манолева, която е съдия в Районен съд-Сандански" - демек, всички докладчици до момента я пращят и не могат да гледат дело срещу брат й, така ли? Или просто не могат да направят разлика между "мога да се считам за заинтересован от изхода на делото" и "страх ме е да не си развалим отношенията с колегата после". В първия случай бих ги разбрал, но във втория имат сериозен проблем с ценностите и познаването на процесуалния закон.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.