Обявиха конкурс за преместване на 16 места в районните съдилища

Обявиха конкурс за преместване на 16 места в районните съдилища

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви на конкурс за преместване 16 места в районните съдилища, както и такъв за "външно назначаване" на един щат в съда в Своге.

Местата за преместване са четири в Софийския районен съд, две в Пловдив и Пазарджик, по едно в Монтана, Лом, Берковица, Кърджали, Хасково, Шумен и Ботевград.

Свободните места в районните съдилища са общо 51, стана ясно още на заседанието на кадровиците. Останалата част от тях, без 17-те обявени на конкурси – ще бъдат заети от младши съдиите, които ще встъпят в длъжност като редови магистрати през идната година, както и за административните ръководители с изтичащ мандат. Такива са председателите на съдилищата в Монтана, Раднево, Гълъбово, Нова Загора и Трявна.

Междувременно, Съдийската колегия реши да осигури и щатовете за младши съдии в Софийски градски съд (СГС). Както "Правен свят" писа, Комисия "Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика" към Съдийската колегия поиска общо четири щата – три чрез трансформация и един чисто нов – да бъдат открити в СГС. На днешното си заседание обаче кадровиците решиха, че нямат ресурс, а липсва и необходимост, от откриването на нов щат и гласуваха единствено "за" закриването на по една бройка от окръжните съдилища в Шумен, Перник и Враца и разкриването им в столицата.

На финала, Съдийската колегия разкри и четири нови места за съдебни секретари и едно за съдебен помощник във Върховния административен съд (ВАС).

Митничарите да отказват пренасянето през граница на пари и скъпоценности при задължения към държавата

Предишна новина

62-годишна бивша държавна служителка от Пловдив източила 3 млн. лева от НОИ

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.