Петима стажант–юристи започнаха стаж в Окръжен съд – Варна

Петима стажант–юристи започнаха стаж в Окръжен съд – Варна
Петима млади юристи, завършили специалност "Право", започват през декември задължителния си стаж в Окръжен съд – Варна, снимка: ОС-Варна

Петима млади юристи, завършили специалност "Право", започват през декември задължителния си стаж в Окръжен съд – Варна, съобщиха от съда. Те подписаха актове по встъпване, след което председателят на съда, съдия Марин Маринов официално им връчи стажантските книжки.

В продължение на половин година съдебните-кандидати ще събират впечатления и практически опит за дейността и организацията в органите на съдебната власт, дейността на адвокатите и нотариусите. Натрупаните знания ще им помогнат в избора на област, в която искат да се развиват.

Някои от тях са споделили, че вече работят като сътрудници в адвокатски кантори, а други че са избрали съдийската професия или интересът им е към гражданското право.

На всеки стажант ще бъде определен съдия-ръководител от състава на Окръжен съд – Варна, който ще има ангажимента да го запознае с работата по граждански, наказателни и търговски дела и ще му възлага изготвянето на проекти за съдебни актове. 

След приключване на стажа през 2020г. стажантите ще трябва да положат изпит, за да придобият юридическа правоспособност

Русия обяви български дипломат за персона нон грата

Предишна новина

Задължени сме да участваме в разходите за отопление на общите части в етажна собственост

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.