Христо Христов встъпи в длъжност окръжен прокурор на Велико Търново

Христо Христов встъпи в длъжност окръжен прокурор на Велико Търново
Прокурор Христо Христов и апелативният прокурор на Велико Търново Таня Недкова, снимка:ПРБ

Христо Христов встъпи в длъжност административен ръководител на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Актът за встъпване в длъжност беше връчен от административния ръководител - апелативен прокурор на Апелативна прокуратура Таня Недкова, съобщиха от държавното обвинение.

Прокурор Христов бе избран за длъжността с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 13 ноември 2019 г.

В концепцията си за стратегическо управление на Окръжна прокуратура – Велико Търново, представена пред ВСС, прокурор Христов е набелязал като приоритетни цели за развитие й: повишаване на нивото на срочност на решаване на преписките, повишаване качеството на прокурорската и следователската работа, подобряване на квалификацията на магистрати и служители, запазване на челното място на ВТОП по малък брой върнати от съда дела. В концепцията обръща и важно място на решаване на социално-битовия проблем на Окръжна и Районна прокуратури във В. Търново, свързан с недостиг на помещения за прокурори и служители.

При изслушването му членовете на ВСС посочиха, че той е участвал в екипа, който изключително добре се е справил с управлението на окръжната прокуратура, има добър административен опит и се ползва с авторитет сред колегите, изключително деен и с ясни виждания какво може да се направи за развитието на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Христо Христов има над 20 години юридически стаж в органите на съдебната власт, като е преминал последователно като съдебен кандидат, следовател, прокурор в Районна и Окръжна прокуратури и заместник - окръжен прокурор. В органите на съдебната власт е започнал като съдебен кандидат през 1999 г. От 2000 г. до 2006 г е следовател в Окръжна следствена служба - Велико Търново. От 2006 г. е назначен като прокурор в Районна прокуратура – Елена, като от 2009 г е командирован като прокурор в Окръжна прокуратура – В. Търново. От 2012 г., с решение на ВСС е назначен за заместник на административен ръководител – заместник - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура-Велико Търново, като в момента е изпълняващ функциите административния ръководител – окръжен прокурор на същата прокуратура. Има ранг "прокурор в ВКП и ВАП". За професионалната си дейност е многократно поощряван.

Задължени сме да участваме в разходите за отопление на общите части в етажна собственост

Предишна новина

ВАС образува три нови тълкувателни дела по искане на двама от големите и омбудсмана

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.