Правосъдният министър Данаил Кирилов се срещна с Джок Полфрийман

Правосъдният министър Данаил Кирилов се срещна с Джок Полфрийман
снимка: Министерство на правосъдието

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов прие австралийския гражданин Джок Полфрийман в качеството му на представител на Българското затворническо сдружение за рехабилитация. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието. Срещата се е провела в Министерството дни, след като правосъдният министър покани Полфрийман на разговор по проблемите в затворите.

Двамата се разбраха да бъдат провеждани регулярни срещи с неправителствената организация, на които да бъдат обсъждани въпроси, свързани със средата в пенитенциарните заведения. Австралийският гражданин ще подготвя и аналитични материали във връзка с подобряване на условията в местата за лишаване от свобода.

Припомняме, че Джок Полфрийман беше зад решетките 12 от общо 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г. на пл. "Света Неделя" в София. Смъртта на Монов настъпва след нанесен с нож удар в гръдния кош, което засегнало левия бял дроб и сърцето. За това деяние Джок Полфрийман е признат за виновен и осъден на 20 години лишаване от свобода и общо 400 000 лв. обезщетение за причинени неимуществени вреди на родителите на Монов.

През септември тази година Полфрийман беше освободен условно предсрочно от Апелативен съд – София. В края на ноември той се срещна и разговаря с правосъдния министър Данаил Кирилов на жълтите павета в столицата по въпросите за човешките права в българската затворническа система. Полфрийман е още в България, защото чака решение на съда дали правилно е освободен. 

Две обвинения са повдигнати на Стайко Стайков

Предишна новина

Софийски градски съд отказа да регистрира партията на Слави Трифонов

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    112 | нерегистриран
    0
    0

    Сигурно е вербувал Джоко за "бял хакер" ;)

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.