Ахмед Муса и сподвижниците му ще обжалват присъдите за радикален ислям


Ахмед Муса и още 13 души, които получиха тежки присъди за проповядване на радикален ислям в Пазарджик, ще обжалват решението на съда, предава Би Ти Ви.

Преди два дни Муса беше осъден на 7 години и половина затвор. Неговите сподвижници получиха между една и три години, а условна присъда получи единствената жена в групата – Александрина Ангелова.

Престъпленията са извършени в периода 2013­2014 година. При специализирана акция на ДАНС бяха извършени арестите на част от осъдените. Това е третият съдебен процес срещу Муса, а делото продължи 3 години.

Муса и другите участници проповядвали религиозна омраза и нетърпимост, както и призовавали към война в джамията "Абу Бекир" в Пазарджик. Част от осъдените и техните сподвижници отказаха да коментират присъдите. Те обвиниха медиите, че ги демонизират и са получили присъдите заради грешен публичен образ. Според виновниците присъдите са прекалено сурови. Освен това смятат, че не са извършили престъпление, тъй като са споделяли публикации онлайн.

По време на делото е направена експертиза на черен флаг, който се смята, че принадлежи на терористичната организация "Ислямска Държава".

Съкращават служителите от общите администрации на окрупнените прокуратури от втората вълна

Предишна новина

Започнаха дебатите по двата пункта за импийчмънт на Тръмп

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.