Младен Димитров встъпи в длъжност като председател на Районен съд – Велико Търново

Младен Димитров встъпи в длъжност като председател на Районен съд – Велико Търново
Новият председател на Районен съд – Велико Търново Младен Димитров встъпи в длъжност, снимки:Великотърновският районен съд

Съдия Младен Димитров встъпи в длъжност като административен ръководител на Районен съд – Велико Търново, съобщиха от съда. В присъствието на председателя на Окръжен съд - Велико Търново Теодорина Димитрова и досегашния административен ръководител на Великотърновския районен съд Десислава Чалъкова бяха разписани актовете за освобождаване и встъпване в длъжност. Съдия Димитрова е пожелала на новия председател успешен и безпроблемен мандат.

Пред съдиите и служителите от Районен съд – Велико Търново съдия Чалъкова е подчертала добрите резултати, постигнати през последните 10 години, които са резултат от съвместните усилия на всички, работещи в институцията. Тя е пожелала на новия председател "успех на добрите му намерения, мъдрост и смелост при вземането на важни решения, здраве и късмет". Нейният подарък към съдия Димитров е бил компас, а пожеланието – "винаги да намира правилната посока". От своя страна той е благодарил за гласуваното му доверие и за признанието за работата му като зам.-председател и е подчертал, че ще продължава да работи за развитието и утвърждаването на Районен съд – Велико Търново като авторитетна институция.

Съдия Димитров заема длъжността  след спечелен конкурс, проведен на 26 ноември 2019 година, когато бе избран от съдийската колегия на ВСС с 12 гласа "за" и нито един "против". Той поема ръководството на Районен съд – Велико Търново от съдия Десислава Чалъкова, която бе председател на институцията в продължение на два мандата - от 2009 година до днес.

Съдия Димитров е завършил Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" през 1999 година. През 2000 и 2001 година е бил "съдебен кандидат" /стажант/ към Окръжен съд – Велико Търново. Младен Димитров има над 18 години общ юридически стаж. От 2001 до 2004 година е бил съдия в Районен съд – Свищов, а от 2004 година до настоящия момент е районен съдия във Велико Търново. От 2010 година заема длъжността заместник-председател на същия съд.

В Концепцията си за стратегическо управление съдия Димитров залага цели, свързани с подобряване на материалната база на съда, осигуряване на здравословна среда, запазване и надграждане на практиките за финансова обезпеченост и отчетност. Друга негова цел е повишаване на професионалната компетентност и стимулиране на магистратите и служителите към участие в обучения, провеждани от НИП и професионални организации, както и включване на съда в партньорски програми за провеждане на регионални обучения, с участие на съдилищата от региона и провеждане на работни срещи и събрания за разрешаване на конкретни проблеми в правоприлагането. В концепцията му е заложено и поддържане на спокойна работна атмосфера, даваща възможност за индивидуално професионално развитие, както и споделяне на натрупания опит между магистратите и съдебните служители. Акцент е поставен и върху засилване на съвместната професионална и научно-изследователска работа с Юридическия факултет към Великотърновския университет.

Военният съдия Даниел Луков няма да бъде назначен в Наказателна колегия на ВКС при последния конкурс

Предишна новина

Най-важното за нашето бъдеще е силен, компетентен и независим български съд

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.