Гражданско участие в антидискриминационни и интеграционни политики обсъдиха в София

Гражданско участие в антидискриминационни и интеграционни политики обсъдиха в София

Информационен форум в изпълнение на проект BG05SFOP001-2.009-0132-C01 "Насърчаване на гражданско участие във формулирането, изпълнението и мониторинга на антидискриминационни и интеграционни политики", финансиран по Оперативна програма "Добро управление" 2014-2020 се проведе на 4 декември 2019 г., в Парк хотел "Москва" в София.

При официалното откриване беше прочетен поздравителен адрес от името на омбудсмана на Република България доц. д-р Диана Ковачева, в който общественият защитник отправи приветствие към г-н Дулев и целия екип на Център за инициативи, обучения и проекти (ЦИОП) Дунав за усилията да поставят основите за осигуряване на възможност за гражданско участие в работата на държавните органи и институции в областта на антидискриминационните и интеграционни политики.

На форума взеха участие представители на редица държавни институции, на неправителствения сектор, и не на последно място на СА "Д.А.Ценов" в лицето на гл. ас. д-р Юлиян Господинов.

Проектът, неговите цели и постигнати резултати бяха представени от официалния представител на бенефициента - Петър Дулев.

По време на форума бяха презентирани и продуктите, разработени в рамките на проекта "Изследване върху активността гражданско участие на лицата в неравностойно положение в процесите по формулиране, изпълнение и мониторинг на интеграционните политики" и "Механизъм за мониторинг на политики по интеграция".

Сред лекторите на форума бяха адв. Ева Радева и Йовка Йовчева - Фрийленд – юристи с дългогодишна практика и опит. На всички присъстващи бяха раздадени информационни материали и книжки, съдържащи разработеното в рамките на проекта "Изследване върху активността на гражданско участие на лицата в неравностойно положение в процесите по формулиране, изпълнение и мониторинг на интеграционните политики".

Кой може да иска поправяне на вреди, причинени от картел

Предишна новина

Прокуратурата разследва инцидента с автомобил на НСО

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.