Прокуратурата разследва инцидента с автомобил на НСО

Прокуратурата разследва инцидента с автомобил на НСО
снимка: Нова телевизия

Води се разследване във връзка с възникнало пътно-транспортно произшествие на 12 декември 2019 г. в София на бул. "Драган Цанков" около 20 часа, при което лек автомобил на Националната служба за охрана (НСО) е блъснал 14-годишно дете, съобщиха от държавното обвинение.

Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели, изземват се записи от камери. Предстои да бъдат назначени автотехнически и съдебномедицински експертизи.

Разследването се води от прокурор от Военно-окръжна прокуратура - София, тъй като водачът на лекия автомобил е служител на НСО с чин младши сержант.

Според първоначалната информация автомобилът на НСО се е движил с около 40 км в час, когато детето е изскочило в последния момент, пресичайки неправилно. По информация на очевидци, първоначално се е чул силен трясък. Причината за катастрофата остава неясна.

"Автомобилът на НСО, блъснал 14-годишното момче, се е придвижвал самостоятелно, а шофьорът е бил сам, по данни на колегите не е имало охранявано лице в автомобила", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Междувременно от болничното заведение съобщиха, че състоянието на пострадалото дете остава тежко.

"Последната информация за детето е, че е с черепно-мозъчна травма, гръдна травма и счупена ключица. Докторите го водят с опасност за живота, като последната информация е, че е настъпило определено стабилизиране на неговото здравословно състояние", уточни още Младен Маринов.

Интензивните действия по разследването продължават. Ръководството на НСО е категорично, че ако се докаже вината на техен служител, той ще понесе последствия.

Гражданско участие в антидискриминационни и интеграционни политики обсъдиха в София

Предишна новина

Шест експертни организации се обявяват против законопроекта за независим прокурор

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.