Беглец от правосъдието произвеждал и продавал нов вид синтетична дрога


Беглец от правосъдието е заловен при акция на полицията в петък при опит да продаде голямо количество дрога, съобщават от МВР. 35-годишният мъж е издирван от няколко месеца, защото има влязла в сила присъда и трябвало да лежи в затвора. Вместо да е килията обаче, той и двама негови приятели произвеждали и търгували с опасен нов вид синтетични наркотици, познати като "Пика". Дизайнерската дрога е изключително опасна и прави хората, които я употребяват, много агресивни.
 
Наркодилърите са прехванати от криминалистите в петък на паркинга на голям хипермаркет в София. Били в два автомобила. Когато забелязали командосите, се опитали да избягат, но бързо били задържани. Проверката показала, че всички са криминално проявени за взломни кражби и за дрога, а един от тях "светнал" като обявен за общодържавно издирване. От районното управление на полицията той е предаден на служителите на затвора, за да го откарат зад решетките. Останалите двама са задържани за 72 часа с постановление на прокурор. 
 
В една от колите на бандитите са намерени 6 плика с "друсана трева", подготвена за продажба. Претърсването в домовете на арестуваните също дало резултат. Открити са електронна везна, с помощта на която се е разфасовала дрогата, вакуум машина за опаковането ѝ, както и кокаин. Има доказателства, че затворникът и помагачите му сами са произвеждали дрогата и са я предлагали на едро на пазара в София. 
 

Гебрев се оплете в лъжите си за "Дунарит"

Предишна новина

Шефът на Пътното управление в Перник шофирал след три ракии

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.