Цацаров иска отнемане на петте хотела на Арабаджиеви в София, Елените и Свети Влас

Цацаров иска отнемане на петте хотела на Арабаджиеви в София, Елените и Свети Влас
Ветко и Маринела Арабаджиеви

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) ще внесе в Софийския градски съд (СГС) иск за отнемане на имущество срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви и свързани с тях юридически лица на обща стойност 379 444 968 лв. Двамата са обвинени в участие в организирана престъпна група за финансови престъпления.

Комисията претендира отнемане на апартамент в центъра на София с две паркоместа и склад и парцел с двуетажна сграда в строеж в кв. Бояна на обща стойност 5 750 000 лв. и два луксозни автомобила – Ролс Ройс Фантом и Рейндж Роувър за 401 250 лв. В иска е включена и левовата равностойност на намерени парични средства в различни валути, равняваща се на на 2 295 806.54 лв. КПКОНПИ иска от СГС отнемане и на дружествени дялове и акции, които са обезпечени с възбрана върху хотелски комплекс в София, три хотелски комплекса в курорта Елените и един в Свети Влас.

През октомври КПКОНПИ внесе в СГС иск за отнемане на имущество на обща стойност 6 815 744.58 лв. и срещу сина им Вълчо. В сумата са включени и намерените налични 2 295 806.54 лв. в различни валути.

На последното заседание на КПКОНПИ са взети общо 13 решения за внасяне на искове в СГС и в окръжните съдилища в Благоевград, Бургас, Варна, Перник, Плевен и Русе за отнемане на имущество на обща стойност 384 120 283.88 лв.

Проверките срещу тринадесетте лица са започнати след получени уведомления от прокуратурата за привличането им в качеството на обвиняеми за извършени престъпления - държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, включително и в организирана престъпна група, трафик на хора, имотна измама и финансови престъпления. 

Още по темата

КПКОНПИ проверява началника на НСО, бившия генерален директор на БНР и още четирима на висши длъжности

Предишна новина

Хванаха съдебния администратор на Окръжната прокуратура в Търговище да шофира пиян

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  Овощар от Караджови трънки | нерегистриран
  2
  -1

  Той май е се харесва един за него ,един за Боко и един за Дельо !

  Обикновено така правят !

 2. 3
  ГЪДЮ | нерегистриран
  3
  -1

  ВИДЬОВ ДЕН МАЙ ДОЙДЕ ЗА РАЗНИ ПРЕСТЪПНИЦИ,ТАРИКАТИ И БАБАИТИ.КАЗВАМ"МАЙ",ЗАЩОТО ЧАКАМ ОСЪДИТЕЛНИ РЕШЕНИЯ ПО ИСКОВЕ НА КОМИСИЯТА/ПРОМЕНЕТЕ И ИМЕТО/ И ПРИСЪДИ ПО НАКАЗАТЕЛНИ ДЕЛА.

 3. 2
  | нерегистриран
  4
  -4

  Цацаров е твърд и умен мъж и още доста тарикати ще разплаче!

 4. 1
  Кирил | нерегистриран
  5
  0

  На който му се падне - ще скърца със зъби :))))

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.