Веднъж обявени за непригодни психически, кандидатите за служба в ДАНС да не могат да се явяват повторно

Веднъж обявени за непригодни психически, кандидатите за служба в ДАНС да не могат да се явяват повторно

Веднъж обявени за непригодни психически, кандидатите за държавна служба в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) да не могат да се явяват повторно на конкурс. Това предвиждат промени в Наредбата за специфичните изисквания, условията и реда за постъпване в Агенцията, публикувани за обществено обсъждане.

Според мотивите на предложените изменения, психологическата оценка "психологически непригоден" на кандидатите за постъпване на държавна служба в ДАНС не подлежи на промяна във времето. "Поради това не е и целесъобразно да се провеждат предходните етапи от конкурса за постъпване на държавна служба в Агенцията, стигайки до повторно провеждане на тест за изследване на психологическите потенциали на даден кандидат, който е получил неблагоприятно психологическо заключение при предходно явяване", гласят част от мотивите.

В изготвения проект на нормативен акт се налагат още изменения и допълнения с цел да не остават незаети длъжности при отказ или невъзможност на спечелилите конкурса да встъпят в длъжност. С предложените промени ще се гарантира възможността да се разгледат и назначат кандидати, успешно преминали всички етапи от конкурса и отговарящи на изискванията за назначаване на държавна служба в ДАНС, но с по-задно класиране.

Друга част от предложените промени са породени от необходимостта да се прецизират разпоредбите, регламентиращи провеждането от специализирана административна дирекция "Човешки ресурси" /САДЧР/ на ДАНС на конкурсните етапи и дейността на дирекцията по приемане и обработване на резултатите от тях, след което да предоставят резултатите на конкурсната комисия на заключително интервю. В тази връзка е преценено САДЧР да определя местата за провеждане на етапите на конкурса, както и тези за обявяване на резултатите от тях.

Синът на скулптора Георги Чапкънов обжалва задържането си

Предишна новина

Аборигените не подлежат на депортиране дори и да нямат гражданство

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 8
  Да закрием ВСС! | нерегистриран
  5
  0

  За всички и всичко без изключение! А във ВСС колко са пригодни? Въобще има ли нужда от такъв орган? В половин Европа нямат съдебни съвети и са по-добре от нас.

 2. 7
  А за съдии... | нерегистриран
  5
  -1
  До коментар #1 от " | нерегистриран":
  Освен за служба в ДАНС, същото правило да важи за ПРБ и МВР!

  А защо пропускате съдиите?! Или, ако човек няма вродено чувство за единственост и непогрешимост изобщо няма да му "дойеде на акъла" да става съдия?

 3. 5
  бъззз | нерегистриран
  3
  -6
  До коментар #1 от " | нерегистриран":
  Освен за служба в ДАНС, същото правило да важи за ПРБ и МВР!  Преди да предлагате, прочетете!

  В МВР психологическото изследване търси подходящите за определено направление на дейност, а не изобщо за МВР.

  Ако си непригоден по профила за полицай в охранителна, това не значи, че ще е същото и за пожарникар например.

  Ама нали сте си чукчи писатели, а не читатели, драскате!

 4. 3
  Какво работят в ДАНС ? | нерегистриран
  11
  -2
  До коментар #1 от " | нерегистриран":
  Освен за служба в ДАНС, същото правило да важи за ПРБ и МВР!  Може ли някой да разясни какво работят в ДАНС и по конкретно "Финансово разузнаване".

 5. 2
  Злобата | нерегистриран
  12
  -3

  А за магистрати?

 6. 1
  | нерегистриран
  9
  -4

  Освен за служба в ДАНС, същото правило да важи за ПРБ и МВР!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.