Около 100 съдии от ЕСПЧ са тясно свързани със Сорос, разкриха във Франция

Около 100 съдии от ЕСПЧ са тясно свързани със Сорос, разкриха във Франция
Джордж Сорос

Френското издателство Valeurs actuelles публикува резултатите от своето разследване за връзките на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) със структурите на американския милиардер Джордж Сорос, предават EA Daily и Агенция "Фокус".

Оказва се, че в периода от 2009 до 2019 година, 100 съдии от ЕСПЧ са били свързани с неговия фонд "Отворено общество" или директно, или чрез свързани структури.

Тази публикация беше коментирана от депутата от Европейския парламент Николас Бей, който нарече публикуваните данни "наистина ужасяващи".

Според него дългосрочната стратегия, разработена от "филантропа" Сорос, с помощта на подобни фондове, му е осигурила такова влияние, на което много държавни ръководители могат да завиждат.

Още по-далеч в оценката си отиде лидерът на партия "Национално обединение" Марин льо Пен. В Туитър тя обяви, че Франция трябва да спре да изпълнява решенията на ЕСПЧ.

"Свободната държава трябва да действа срещу тези недемократични манипулации!" - написа Марин льо Пен. Тя призова френския президент Еманюел Макрон да обърне внимание на ситуацията и да задължи Касационния съд и Държавния съвет на страната отсега нататък да спрат да вземат предвид становището на ЕСПЧ.

Припомняме, че решенията на Европейския съд по правата на човека са задължителни за властите на държавата, по отношение на която са издадени.

Още по темата

Малкият и средният бизнес няма да доказват провеждането на общи събрания за приемане на финансовите си отчети

Предишна новина

Турция отваря границите си за бежанци към Европа

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  До Калпакчиев и Куцкова | нерегистриран
  1
  0

  Вие двамата знаете ли какво се случва в гражданските процеси и в частност при около 180000 дела за над 12 г по искове на Топлофикация София ЕАД. Смея да твърдя, че няма да се намерят дори в три мотиви към решения, където да е видно обсъждането на чл. 133(2) ЗЕ, чл. 149(1)6 ЗЕ и чл. 62 ЗЗП.

  Така, че кажете нещо за България. Има ли по света такъв имунитет при който съдии да не признават закона и да стигнат до пенсийка - естествено ако са били послушни.

 2. 5
  | нерегистриран
  2
  -3

  все едно да не изпълняваме ЗАПОВЕДИТЕ на ГОСПОД и това НА КОЕТО ТОЙ НИ УЧИ за ДОБРО

 3. 4
  Марин льо Пен | нерегистриран
  12
  -19

  Не знам дали и колко от вас знаят френски, но ако послушате Марин льо Пен и една минута щежви стане ясно. Доста прилича на едни български политици.погледчето й само говори повече от три психиатрични експертизи, дето се назначават по един вид особени производства. Салве

 4. 3
  Нели Куцкова | нерегистриран
  9
  -22

  Фалшива новина

 5. 2
  Калин Калпакчиев | нерегистриран
  7
  -22

  Долни инсинуации

 6. 1
  RRR | нерегистриран
  29
  -6

  Ще узреете, но късно явно.До сега им се лигавехте, като кучета пред салам.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.