Съд в Кюстендил разгледа мярка за неотклонение чрез онлайн видеовръзка

Съд в Кюстендил разгледа мярка за неотклонение чрез онлайн видеовръзка

Районният съд в Кюстендил гледа първата мярка за задържане под стража чрез "Skype", съобщиха от съда. Със заповед административният ръководител на Окръжен съд – Кюстендил, съдия Пенка Братанова разпореди на Окръжен съд-Кюстендил, Районен съд-Кюстендил и Районен съд - Дупница да гледат мерките за неотклонение посредством онлайн видеовръзка

Мярката за неотклонение "Задържане под стража" за 33 - годишния Георги С. от Разлог е определена от Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Мая Миленкова. Той е привлечен като от обвиняем за участие в измама с пелети. По това досъдебно производство с мярка "Задържане под стража" са вече Любомир К. и Борис М. Съдебното заседание е проведено в Съдебната палата в Кюстендил, чрез Скайп връзка с обвиняемия от следствения арест. Георги С. е обвинен за престъпление по чл. 209, ал.1, във вр. с чл. 20, ал.4, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК, извършено в периода 05.06. 2019 г. – 19.06.2019 г. В съучастие, като помагач на Любомир К., с цел да набави са себе си и Любомир К. имотна облага, умишлено е въвел в заблуждение лица от село Слокощица, Харманли, Шумен и Дряново, че е представител на фирма за пелети от Северна Македония, като те са превеждали по посочена им банкова сметка капаро, с уговорката да им бъдат доставени пелети. И така е причинил на 4- ма души имотна вреда с общ размер на 3 390 лв. Предвиденото наказание за това престъпление е "лишаване от свобода" за срок от 1 – 6 години.

Съдът е счел, че събраните до момента доказателства обосноваващи предположението, че обвиняемият е съпричастен към извършване на престъплението, за което е привлечен са достатъчни да покрият първата предпоставка за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Софийска адвокатска колегия си събира сама дарения за болни адвокати, членуващи в нея

Предишна новина

На съдебните и прокурорските помощници трябва да бъде възложена част от правораздавателната дейност на магистратите

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.