Прокурори, следователи и съдебни служители са дарили над 150 000 лв. за медиците и доброволците

Прокурори, следователи и съдебни служители са дарили над 150 000 лв. за медиците и доброволците

Прокурори, следователи и съдебни служители са дарили над 150 000 лв. в подкрепа на лекарите, медицинските специалисти и доброволците от лечебните заведения, ангажирани с борбата срещу разпространението на новия коронавирус COVID-19 у нас, съобщиха от прокуратурата.

Сумата е събрана за по-малко от три дни, след призива на ръководството на Прокуратурата на Република България за подкрепа на дарителските кампании на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", болница "Александровска" и "За героите в бяло" на Българския лекарски съюз.

По-голямата част от дарените средства са от полагащия се фонд СБКО на магистратите и съдебните служители. В тази връзка прокурорите и служителите от Софийската районна прокуратура са приели решение за даряването на сумата от 50 000 лв., от Софийската градска прокуратура на сумата от 60 000 лв., от Специализираната прокуратура на сумата от  13 000 лв. и от Апелативна прокуратура – София на сумата от 8250 лв. Прокурорите и служителите от Районната прокуратура в Бургас са взели решение да дарят сумата от 19 076 лв. от фонд СБКО на УМБАЛ - Бургас.

Лични средства в размер на 2550 лв. са дарили 10 магистрати и 17 съдебни служители от Военно-окръжна прокуратура – Сливен за нуждите на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в града. 440 лева лични средства за "Н.И.Пирогов" са дарени от Районна прокуратура – Гоце Делчев. Лични средства за болницата в гр. Разлог са дарени от магистратите и служителите от Районната прокуратура в града.

На много места в страната продължават дарителските кампании, с които магистратите и съдебните служители ще подпомогнат местните болнични заведения.

В тази връзка прокуратурата апелира за подкрепа и на работещите в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, които имат спешна необходимост от закупуването на поне три броя респиратора, подвижен рентген и друга скъпоструваща апаратура, необходима за лечение на болните от коронавирус.

Дарителската сметка на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" АД – гр. Монтана е:

IBAN:  BG60UBBS80021087907140

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за COVID-19

"Ръководството на ПРБ изразява благодарност към всички магистрати и служители от цялата страна, които са направили и лични дарения по предоставените банкови сметки на болничните заведения. Прокуратурата изразява своята подкрепа за инициативата на представителите на местната власт по набирането на доброволци, като изразява своята признателност към готовността на всички, заявили желание да се включат в дейностите, свързани в борбата с разпространението на коронавируса", съобщават от държавното обвинение.

Още по темата

Владимир Каролев сам се командировал от София в Разлог докато е под карантина и нарочно се подиграл с властите в социалните мрежи

Предишна новина

Повдигнаха две обвинения на Владимир Каролев

Следваща новина

Коментари

8 Коментара

 1. 8
  Отговор | нерегистриран
  4
  0

  По повод запитването на Георги Стоянов: Да, в съда във Варна осигуряват на всички служители и съдии по три броя предпазни маски от плат и дезинфактанти навсякъде по стаите, правят се дезинфекции в сградата и в съдебната зала, където продължават да се гледат мерки за неотклонение по наказателните дела и да се явяват ядвокати и подсъдими. Организацията в съда е добра, но има риск.

 2. 7
  Павел | нерегистриран
  15
  0

  Последният коментар го насочете хората с по - големи месечни доходи, където ежемесечното им възнаграждение е по-голямо от заплата плюс парите за дрехи /веднъж годишно/ на един съдебен служител. Стига сте се занимавали със съдебната система. В други финансови ведомства, контролни органи и министерства /отново бюджетни/ на всяко тримесеие вземат ДМС, все съдебната система Ви е трън в очите. Всички са на линия в момента, съдиите и служителите дават дежурства и работят, без откритите съдебни заседания и вписването на актове. Нас също ни е страх.

 3. 6
  RRR | нерегистриран
  3
  -2

  Реддо е и ти да дадеш, или лечението ти поема всичко.Шизоидните уклони 3 в 1 трудно се лекуват.

 4. 5
  друг още по-възмутен | нерегистриран
  10
  -21

  Парите за дрехи са абсурдната сума от 2640 лв. Дрехи не са купени-магазините са затворени.

  А тук се правят дребни дарения-27 инсталирани дарили общо!!!!, а не поотделно 2550лв, а инсталираните в цяла прокуратура дарили-общо... 440лв(как ви се откъснаха тези 440 лв ).

  При положение,че са взели по 2640 лв пари за дрехи-безфактурни ,необлагаеми, които не отиват за дрехи, за лично харчене.

  ОБЩАТА СУМА ЗА ПАРИ ЗА ДРЕХИ Е КЪМ 40 000 000 ЛВ!!!! 15 000 инсталирани по 2640 лвд. върнете тези пари, а не подхвърляйте трохички. Как не ви е срам.

  Освен това в държавата има масови уволнения ,загуба на доход, а в съдебната система дори и неходещите на работа не са пуснати в отпуск,, и си получават свръхзаплатите.

  РЕДНО Е:

  -да бъдат върнати парите за дрехи и дадени на болниците. така ще се осигурят 40 000 000 лв. А не инсталираните да подхвърлят дребни суми, уж кса нпаравили кой знае какво. Върнете парите за дрехи.

  -да бъдат намалени заплатите, и да има съкращения,без изплащане на обезщетения.

 5. 4
  | нерегистриран
  2
  -8

  Колега RRR, този дори аутсайдер не е

 6. 3
  | нерегистриран
  15
  -7

  Заплатите не са такива, но това е друг въпрос. Заслужени са. Да те светна обаче, че за разлика от теб, не сме си у дома, а на работа. Като не ти изнася айде беж към Македония, мухъл смешен

 7. 2
  RRR | нерегистриран
  7
  -4

  Скрий се аутсайдер.

 8. 1
  възмутен | нерегистриран
  13
  -22

  Г-да прокурори и следователи,бройката Ви в страната е около 2500 човека.Най ниската месечна заплата /нетна/,на начинаещите е 2200-2500,в районна-3000-3300,окръжна 4000-4500,апелативна5000-5500,вкп6000-6500.Сега всички сте си у дома.Вместо да дарите всичко над 1000 лв.,вие правите дребни дарения.В Северна Македония с акт на правителството намалиха на всички чиновници/вкл.магистрати/,работната заплата на 14500 денара/500 лв.-това е мин.р.з/,поради неходене на работа.А Вие?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.