Държавата трябва да подпомогне и самонаетите лица

Държавата трябва да подпомогне и самонаетите лица
Адвокат Райна Аврамова

"За нас адвокатите се промени ежедневието в работата ни. Само определен род дела се разглеждат към момента, което възпрепятства функционирането на правосъдната система и защитата на правата и интересите на всички български граждани". Това каза адвокат Райна Аврамова в свое изялвение за медиите.

"Документи се получават на входовете на съдилищата. Адвокатите, които гледат наказателни дела, разглеждат мерките на задържаните по скайп", допълни тя.

Тя обясни, че изявлението на финансовия министър Владислав Горанов, в което нарича всички самоосигуряващи се лица "маргинали", е провокирало адвокатите да се обърнат с призив да бъдат подпомогнати по същия начин, както ще бъдат подпомогнати и лицата на трудов договор.

"Европейската комисия отбелязва, че в сегашната ситуация е необходимо да бъдат взети мерки за намаляване на въздействието върху заетостта, като се подпомогнат не само наетите по трудов договор лица, но и самонаетите лица", заяви още адвокат Аврамова.

Тя уточни, че адвокатите не искат да получат нещо повече от всички останали граждани.

"Държим да получим финансова помощ от предвидената държавна субсидия в размер на 60% от средния трудов или осигурителен доход на всеки един от нас, който е деклариран пред НАП, съгласно подадената данъчна декларация за 2019 г., или в размер на последния деклариран осигурителен доход за месеца, предхождащ обявяването на извънредното положение", коментира юристът.

По думите ѝ последиците за хората със свободни професии ще бъдат изключително тежки.

В Австрия пуснаха мобилно приложение за доброволно проследяване

Предишна новина

Коронавирусът влезе в схемата на ало-мафиятa

Следваща новина

Коментари

13 Коментара

 1. 17
  магистрат | нерегистриран
  5
  -2

  ДО № 12!

  Уточнявам, че съдиите, поне от касационната инстанция, не бездействат, а си пишат делата и дават дежурства.

  Това на практика означава, че разглеждат всички частни жалби и всички касационни жалби, насрочени за закрито съдебно заседание по дати.Произнасят се в състав и постановяват съответни съдебни актове, които се публикуват на Интернет страницата на всеки съд и могат да се проверят.Заседанията им са насрочени до месец ноември 2020 година. Т.е. имат достатъчно работа за вършене.

  А дали ще се заплаща или не пълния размер възнаграждение, не е без значение, но не е най - главното.... Просто спрете с безумни фалшиви новини за съда и работата на съдиите.

 2. 16
  до 6 | нерегистриран
  14
  -1
  До коментар #6 от "адв. Райна Аврамова | нерегистриран":
  За дълбоко съжаление на коментиращите, които се изписват само с едно име, което не е ясно тяхното ли е или за други под някакъв си меко казано “псевдоним” уточнявам следното: Нито съм завършила ПЪЦ, нито Рапфаг( повечето явно не знаят това понятие, освен ПУЦ-овете). А, че изказвам позиция с лицето си, не под измислено име, във всяка държава и за всеки народ значи много. Нито евтини провокаций, нито подмятания ще променят фактите(както съдийте казват:”по делото”).  С уважение:адв.Райна Аврамова  съдия - съдии

  провокация - провокации

  рапфаг? - рабфак /работнически факултет/

 3. 15
  Нито евтини провокаций | нерегистриран
  12
  -1
  До коментар #6 от "адв. Райна Аврамова | нерегистриран":
  За дълбоко съжаление на коментиращите, които се изписват само с едно име, което не е ясно тяхното ли е или за други под някакъв си меко казано “псевдоним” уточнявам следното: Нито съм завършила ПЪЦ, нито Рапфаг( повечето явно не знаят това понятие, освен ПУЦ-овете). А, че изказвам позиция с лицето си, не под измислено име, във всяка държава и за всеки народ значи много. Нито евтини провокаций, нито подмятания ще променят фактите(както съдийте казват:”по делото”).  С уважение:адв.Райна Аврамова  Миличко,провокации се пише с две и та.

 4. 13
  !!!!!! | нерегистриран
  4
  -5

  Няма ли някой да обясни,че закона за извънредното положение е противоконституционен както и ,че противоречи на ЕКЗПЧОС . Този закон е срам и позор зя всеки здрав разум. А темата за генералщабното гражданско учение ,е съвсем друг въпрос. Момченцето дето искаше да суспендира конвенцията ,няма ли да поиска да закрие и европейския съд.

 5. 12
  да връщат и парите за дрехи! | нерегистриран
  3
  -9
  До коментар #11 от " | нерегистриран":
  Няколко хиляди магистрата бездействат в момента. Абсурдно е ако в продължение на няколко месеца те продължат да получават пълно възнаграждене. Един съдия/прокурор/следовател струва средно по 6000 лева на бюджета на месец. Ако си стоят във вкъщи и няма доклад е редно заплатите им да бъдат намалени, за да се покрият дупките в бюджета.  Плюс връщане и парите за дрехи!!!!!

 6. 11
  | нерегистриран
  9
  -13

  Няколко хиляди магистрата бездействат в момента. Абсурдно е ако в продължение на няколко месеца те продължат да получават пълно възнаграждене. Един съдия/прокурор/следовател струва средно по 6000 лева на бюджета на месец. Ако си стоят във вкъщи и няма доклад е редно заплатите им да бъдат намалени, за да се покрият дупките в бюджета.

 7. 8
  От всекиму според способностите ,на всекиму според потребностите | нерегистриран
  8
  -2

  Права е адв.Аврамова, щото ЕК казва,че трябва властите във всеки регион на ЕС, да се погрижат за маргиналите,т.е за възрастните хора и самонаетите лица.Време е да се раздадат купони, та да могат самонаетите, да си купят най необходимото ,както и дезинфектанти, маски, защитно облекло, ръкавици, очила, ботуши за да се предпазят от коронавируса убиец.

 8. 7
  КОЙ-чо | нерегистриран
  9
  -5
  До коментар #6 от "адв. Райна Аврамова | нерегистриран":
  За дълбоко съжаление на коментиращите, които се изписват само с едно име, което не е ясно тяхното ли е или за други под някакъв си меко казано “псевдоним” уточнявам следното: Нито съм завършила ПЪЦ, нито Рапфаг( повечето явно не знаят това понятие, освен ПУЦ-овете). А, че изказвам позиция с лицето си, не под измислено име, във всяка държава и за всеки народ значи много. Нито евтини провокаций, нито подмятания ще променят фактите(както съдийте казват:”по делото”).  С уважение:адв.Райна Аврамова  "Нито евтини провокациЙ"???

 9. 6
  адв. Райна Аврамова | нерегистриран
  4
  -12

  За дълбоко съжаление на коментиращите, които се изписват само с едно име, което не е ясно тяхното ли е или за други под някакъв си меко казано “псевдоним” уточнявам следното: Нито съм завършила ПЪЦ, нито Рапфаг( повечето явно не знаят това понятие, освен ПУЦ-овете). А, че изказвам позиция с лицето си, не под измислено име, във всяка държава и за всеки народ значи много. Нито евтини провокаций, нито подмятания ще променят фактите(както съдийте казват:”по делото”).  С уважение:адв.Райна Аврамова 10. 4
  адвокат | нерегистриран
  19
  -5

  Наскоро прочетох следната мисъл:"В България останаха само пенсионери,роми и юристи".Сериозна реалност.И е ВЯРНА!С тезиПУЦ-ове,дето изкарват"едно вишу",що магазинерки,детски учителки,мед.сестри,шофьори,келнери и пр.,се снабдиха с дипломи за юрист.Но не с учене,а тъй,просто помежду другото.Затова професионалното ниво е катстрофа,а в частност при нас-адвокатите,просто не ми се говори.Сега чакам някои пуцаджии да ме оплюят.

 11. 3
  адвокат | нерегистриран
  12
  -3

  Наскоро прочетох следната мисъл:"В България останаха само пенсионери,роми и юристи".Сериозна реалност.И е ВЯРНА!С тезиПУЦ-ове,дето изкарват"едно вишу",що магазинерки,детски учителки,мед.сестри,шофьори,келнери и пр.,се снабдиха с дипломи за юрист.Но не с учене,а тъй,просто помежду другото.Затова професионалното ниво е катстрофа,а в частност при нас-адвокатите,просто не ми се говори.Сега чакам някои пуцаджии да ме оплюят.

 12. 2
  RRR | нерегистриран
  7
  -1

  Лошото е, че спротив правящите, половината население на Родината е аут.Без мангалите, естествено, те пак са на хранилката.

 13. 1
  ол | нерегистриран
  7
  -2

  Според правителството,за съжаление вие не сте хора

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.