Съдът запорира яхта и акции на Иво Прокопиев

Съдът запорира яхта и акции на Иво Прокопиев
Иво Прокопеив, снимка:БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) е запорирал яхта и акции на подсъдимия издател Иво Прокопиев по искане на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), потвърдиха за "Правен свят" от съда.

Става дума за една лодка на подсъдимия, акции и банкови сметки, като делото е образувано в съда на 14 февруари, а решението е отпреди няколко дни. По искането за новия запор ще трябва обаче да се произнесе и Апелативен съд-София, тъй като Прокопиев е обжалвал решението на съда.

Припомняме, че до момента подсъдимият издател Иво Прокопиев е с наложен запор на имущество и активи в размер на 200 млн. лв., потвърден от четири съдебни инстанции.

Комисията "Антимафия" започна проверка срещу Прокопиев още в началото на 2017 г. заради обвинението му по делото ЕВН. По него той е подсъдим заедно с бившите министри на енергетиката Трайчо Трайков и на финансите – Симеон Дянков.

Заплатите в затруднените фирми ще са по схемата 60/40, ако докажат спад на приходите

Предишна новина

Започна дело срещу лидера на партия Възраждане за внасяне на смут покрай извънредното положение

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    4
    0

    A, бе, за другаря Прокопофф, разградски, що тъй няма ни една защитна реч от неговите съграждани? Явно са забравили?Дали не бяха изливани кофи с помия срещу неудобните им, включително и срещу неудомните за тях съдии и прокурори, работещи в Разград, които са от други населени места?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.