Започна дело срещу лидера на партия Възраждане за внасяне на смут покрай извънредното положение

Започна дело срещу лидера на партия Възраждане за внасяне на смут покрай извънредното положение
Костадин Костадинов, снимка:БГНЕС/архив

Прокуратурата образува дело срещу лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов за внасяне на смут в условията на извънредно положение.

Това става ясно от съобщение на държавното обвинение, в което се посочва, че Софийска районна прокуратура е била сезирана по повод изявления на Костадинов, будещи неоснователна тревога у гражданите заради извънредното положение във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19.

В телевизионно предаване лидерът на "Възраждане" твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са "пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите". Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" с думите: "Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено".

В тази връзка Костадинов е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е гаранция в пари в размер на 20 000 лева.

Разследването по случая продължава.

Съдът запорира яхта и акции на Иво Прокопиев

Предишна новина

Онлайн свидетелства за съдимост се издават само срещу електронен подпис

Следваща новина

Коментари

10 Коментара

 1. 10
  10 | нерегистриран
  3
  -1

  ако изкажа мнение, че правителството е некадърно и се съмнявам в способностите му да управлява, всявам ли страх и паника? просто питам

 2. 9
  Бг | нерегистриран
  5
  -2

  ОЦЕНКА НА РАБОТАТА НА ЩАБА И ПРАВИТЕЛСТВОТО Положителни действия: затварянето на обществените места, въвеждане на домашна изолация. Негативни: Не затвориха границите когато и както трябваше. Все още например не е ограничено влизането на турски и румънски граждани, а там са огнища. Не се изработи действащ водел за карантина на завърналите се 300 000 от чужбина. За някои трябваше да ес въведе и карантина в създадени центрове. Не се използва опита на отличниците Южна Корея и Сингапур чрез система от бързи тестове да се отсеят заразените – беше достатъчно да се анализират завърналите се от чужбина. Крайна оценка: 3

  Да добавим- ОГРОМНАТА ДАЛАВЕРА С МАСКИТЕ, ОЧАКВА СЕ И С ДРУГО ЩО МОЖЕ НАШИТЕ ФИРМИ ДА УШИЯТ НА ДВЕ ТРИ

 3. 8
  Делото | нерегистриран
  5
  -3

  е започнало или образувано /което не изключва на по-късен етап да бъде прекратено/, че не става ясно от писалката...

 4. 7
  | нерегистриран
  5
  -13

  Точно така!Много правилно!Сега следва да се обърне внимание и на много ел.сайтове, по който разни "специалисти" по всичко, бълват неистински новини с целта,подобна на Костадинов, както и на тези,т.н.тролове, действащо с тази цел! Не е допустимо да се заиграват със страховете на хората!

 5. 6
  ? | нерегистриран
  19
  -6

  Няма ли смел прокурор от СГП, който да отмени това беззаконие-сега , незабавно? Или се страхува да не му се скарат, и на него да му врътнат делце после? 6. 5
  ? | нерегистриран
  20
  -1

  А кога срещу някои други, които всяват смут и паника? Жокер - които миналата седмица няколко пъти твърдяха, че вече сме в ситуацията на Италия и че само военно положение ще ни оправи. Кой ще е този смел прокурор, който ще го направи?

 7. 4
  RRR | нерегистриран
  22
  -4

  Гешевчетата от СРП се оляха.А с маските как е, върви ли.

 8. 3
  мнение, допустимо по чл 39 от Конституцията, засега несуспендирана | нерегистриран
  16
  -9

  Още от сега прокуратурата да готви обезщетението по ЗОДОВ. Няма извършено престъпление от обвиняемия. Виж беззаконие има-и то е извършено от прокуратурата.

 9. 2
  С | нерегистриран
  10
  -12

  Браво. На Костя Копейкин мястото е в затвора.

 10. 1
  2640 лв безотчетни пари за дрехи | нерегистриран
  16
  -10

  Алоооооу инсталираните,

  в ПУЦ-а не ви ли научиха не е престъпно да имаш мнение, и да го изразиш.

  Правото на мнение не е суспендирано.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.