Цвета Караянчева: Депутатът д-р Хасан Адемов е заразен с коронавиру

Д-р Хасан Адемов, народен представител от ПГ на ДПС, е дал положителна проба за коронавирус. Това обяви председателят на НС Цвета Караянчева.

"Имаме народен представител с коронавирус. След разговор с него имам съгласие да кажа името му – това е д-р Хасан Адемов от ДПС", каза тя на извънреден брифинг на парламента.

Тъй като предстои НС да гласува актуализацията на Бюджет 2020, след като бях информирана за случая с г-н Адемов, веднага потърсих контакт с

Националния оперативен щаб. Препоръчаха ми всички народни представители да минат през тест за коронавирус. Това ще стане утре в две болнични заведения, където от сутринта ще се правят тестове на народни представители, обясни председателят на НС.

В четвъртък ще се тества цялата администрация на парламента, която е имала контакт с д-р Адемов, както и квесторите в пленарна зала, съобщи още Караянчева.

В сряда няма да има заседание на комисията по бюджет и финанси. На извънреден председателски съвет ще се реши кога да е следващото такова, според ситуацията, каза още председателят на парламента.

Хасан Адемов е председател на социалната комисия в парламента.

ООН: Covid-19 е най-голямото предизвикатество след Втората световна война

Предишна новина

Студент отива на съд за нарушаване на карантината

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.