Спират достъпа до Министерство на правосъдието на хора със симптоми на остри респираторни заболявания

Спират достъпа до Министерство на правосъдието на хора със симптоми на остри респираторни заболявания

Министерството на правосъдието спира достъпа до сградата си за хора със симптоми на остри респираторни заболявания. Това става ясно от съобщение на сайта на ведомството, където са упоменати нови мерки за превенция от заразяване с коронавирус.

От 1 април 2020 г. Министерство на правосъдието въвежда допълнителни спешни мерки по отношение предоставянето на административни услуги на граждани с оглед защита на тяхното здраве. Мерките са в синхрон с решението на Народното събрание от 13 март 2020 г. за въвеждане на извънредно положение, както и със заповедта същата дата на министъра на здравеопазването.

Влизането в сградите на Министерство на правосъдието ще се осъществява при контролиран достъп, като за периода на извънредното положение се преустановяват провеждането на приемни дни на администрацията, конкурси, търгове и обществени обсъждания.

Информация за административните услуги, предоставяни от Министерство на правосъдието е публикувана на адрес: https://mjs.bg/home/index/admservices и в Административния регистър на адрес: http://iisda.government.bg/adm_services/services/from_central_administrations?search=1&subSectionId=61 .

За подаването на заявления, заплащане и получаване на административните услуги, призоваваме гражданите да използват електронните услуги на адрес: https://mjs.bg/home/index/76b2ba92-87f3-43bd-9a8b-4caa319a4eec

От ведомството обръщат внимание, че физическите и юридическите лица могат да подават заявления за предоставяне на административни услуги, заявления за достъп до обществена информация, сигнали, жалби и протести по електронен път на адрес: priemna@justice.government.bg и pr@justice.government.bg, както и чрез Системата за сигурно електронно връчване на адрес: https://edelivery.egov.bg/.

"В случай, че бъде предпочетено подаването на документи на място, в центъра за административно обслужване на Министерство на правосъдието, молим да се спазват изискванията за минимална дистанция от 1,5 метра между посетителите", предупреждават от министерството.

Правителството иска удължаване на извънредното положение до 13 май

Предишна новина

Ваканция за данъците след ревизия на НАП

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.