Прокуратурата проверява дали има опасност болницата в Гоце Делчев да спре да обслужва населението

Прокуратурата проверява дали има опасност болницата в Гоце Делчев да спре да обслужва населението
МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, снимка:БНТ

Прокуратурата проверява дали има опасност болницата в Гоце Делчев да спре да обслужва населението, става ясно от съобщение на държавното обвинение.

Върховната административна прокуратура (ВАП) се самосезирала и е указала на Окръжна прокуратура-Благоевград да разпореди на съответните структури на РЗОК, Инспекция по труда, АДФИ, представители на одит от МЗ и други компетентни органи, проверка на МБАЛ "Иван Скендеров" ЕООД в Гоце Делчев с оглед предприемане на незабавни мерки за обезпечаване на медицинското обслужване и лечение на населението в община Гоце Делчев.

От прокуратурата уточняват, че проверката е във връзка с множество публикации в средства за масово осведомяване, петиции, подписки и изявления в социалните мрежи на граждани на общината, че посоченото лечебно заведение може да преустанови обслужването на населението. Причината е подадените заявления за напускане на 14 лекари от болницата и последващо изразено от тях желание да останат на работа в условията на извънредно положение, по което не се е взело отношение.

В хода на проверката ще бъдат изискани и становище и действия от страна на Общински съвет – Гоце Делчев и кмета на общината, както и от лекари и ръководство на болницата.

МБАЛ "Иван Скендеров" ЕООД  е единствената в района и е сред лечебните заведения включени в националния списък, с оглед мерки и действия за борба с епидемията от COVID-19.

Лозан Панов се прави, че не е разбрал за доклада от одита на системата за случайно разпределение на дела

Предишна новина

Не подписвайте за отказ от права въпреки извънредната ситуация

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.