Има заразен с COVID-19 и в СРС

Има заразен с COVID-19 и в СРС

Има заразен с COVID-19 и в Софийския районен съд (СРС), който е и най-големият в страната. Това обяви членът на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Красимир Шекерджиев.

По информация на "Правен свят" става сума за съдебен служител, който миналата седмица е участвал в заседание и бил в контакт със съдия, прокурор и адвокати.

Резултатите от пробата на заразения са излезли във вторник, като предстои да бъдат изследвани и всички, с които той е бил в контакт. Сградата на СРС е била дезинфекцирана. От съда обясниха, че са взети всички мерки, дадени са и имената на контактните лица.

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че заразен с коронавирус има и във Върховния административен съд (ВАС), само че става дума за магистрат. Съдията се чувства добре и е в дома си.

Още по темата

Съдиите от Окръжен съд – Велико Търново са приключили 1819 дела през 2019 година

Предишна новина

Комисията по петициите към ЕП с положителни отзиви след посещението в България

Следваща новина

Коментари

10 Коментара

 1. 11
  Nnn | нерегистриран
  1
  0

  Това са хора като всички останали може да се заразят.

 2. 10
  666 | нерегистриран
  12
  -1

  EЙ, ИЗВЪНСЪДЕБНИ ЛУМПЕНИ, В СЪДА СЕ РАЗГЛЕЖДАТ ДЕЛА. СЪДЕБНИЯТ СЪСТАВ, СЕКРЕТАРЯТ И ПРОКУРОРЪТ, УЧАСТВАТ ЛИЧНО И ФИЗИЧЕСКИ В ТЕЗИ ДЕЛА. АДВОКАТУРАТА СЪЩО. НИЕ РАБОТИМ! ДАВАМЕ ДЕЖУРСТВА! КОНТАКТУВАМЕ ПРЯКО Е НЕПРЯКО /чрез делата и документите/ с неизвестен брой физически субекти. КАКВО МИ ПИСКАТЕ, ДА СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ОТ СЛУЖИТЕЛКАТА! ТЯ СЕ ЯВЯВА НА РАБОТА ПО СЪОТВЕТНАТА ЗАПОВЕД НА СЪОТВЕТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪД! НЕЗАПОЗНАТИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ ДА НЕ ПИШАТ!

  ОТНОСНО КОЛЕГАТА, ДРЪЖ СЕ. И ТОВА ЩЕ МИНЕ.

 3. 8
  НЕРЕГИСТРИРАН | нерегистриран
  5
  -3

  Браво колежке. Само бюрата за съдимост работят с граждани.

 4. 7
  | нерегистриран
  11
  -1

  Напълно си прав колега, жената абсолютно коректно е постъпила. Проблемът е в това, че на 01.04 е била отново в на зала с дежурни съдии, което означава, че е контактувала със съдиите, съд.служители в този ден, което е около 6 човека. Към тях са и всички страни по делата, в които тя е била секретар- още около 6 човека, а със служителите на съд.охрана-приблизително 6 човека, групи сметката показва 18 контактни лица. Всички те пък имат своите контакти и та се появява лавината от хора. Причината за това безумие е ВСС и ръководството на СРС, които не предприеха мерки съдиите и съд.служители да са защитени. Обръщам внимание и на върволицата граждани, които идват в СРС за свидетелства за съдимост, което решение на ВСС също беше безумно на фона на спрелите производства, респективно наемане на работници и пътувания в чужбина.

 5. 6
  Съдия от СРС | нерегистриран
  12
  -2

  Хайде всички, които лежат на дивана в хола да спрат с глупостите. Съдебният секретар, която е с положителен тест не е била в карантина и не е имала симптоми до 3-ти април,когато не е отишла на работа, по график за дежурство. Всички, които сме дежурни в СРС -съдии,служители сме обречени и е въпрос на време да се заразят повече. Моля, РЗИ и ИТ да посетят сградата на СРС,НО,за да се запознаят с условията на работа в извънредно положение и има ли нещо общо с предписанието на здравните власти.

 6. 5
  | нерегистриран
  31
  0

  Служителят, позитивен за корона вирус и всички останали, с които е бил в контакт, да си потърсят правата от тези велики майстори, сътворили съд със зали и коридори и стаи без прозорци!А ВСС нека да отиде да поработи малко в подобни условия , тях вируса не ги лови!

 7. 4
  да | нерегистриран
  4
  -5
  До коментар #1 от "Didi Bonova | нерегистриран":
  Служителят,който е позитивен на COVID-19, не само трябва да бъде уволнен - трябва да бъде и съден. Защото не е възможно по време на карантина, човек да не се чувства добре и да отиде в съда да изпълнява служебните си задължения, като предава заразата на всички, с които е в контакт. Ще следя с особено голям интерес развитието на случая, и се надявам да има прозрачност.

  Да не би, да твърдите,че този служител в СРС е бил в карантина и въпреки това е отишъл на работа защото се чувствал добре ? Ако това казвате, звучи неприятно. Но едва ли наистина е така? Ако се окаже,че е нарушил Наредбата, то случката е грозна и показва липса на контрол.

 8. 3
  ??? | нерегистриран
  42
  -3

  Didi Bonova, от къде разбра, че е бил под карантина този служител и изобщо е знаел, че е болен?!? Със сигурност не е било така! С какво право искаш чак да бъде съден? Човек може да е вирусоносител и да няма симптоми.

 9. 2
  Джордж Сорос | нерегистриран
  17
  -9

  Моите солташаци Лозан, Калин и Нела как са? Давам транш в американски знаци за всеки,който успее да ги предпази от коронавируса - първия е малко кекав и вируса го удря в ушите, втория е джендър и е уязвима,а третата е мъжкарана, но естествената й красота привлича всеки вирус и е под опасност.

 10. 1
  Didi Bonova | нерегистриран
  6
  -58

  Служителят,който е позитивен на COVID-19, не само трябва да бъде уволнен - трябва да бъде и съден. Защото не е възможно по време на карантина, човек да не се чувства добре и да отиде в съда да изпълнява служебните си задължения, като предава заразата на всички, с които е в контакт. Ще следя с особено голям интерес развитието на случая, и се надявам да има прозрачност.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.