Нямам съмнения, че системата за случайно разпределение на делата е манипулирана

Нямам съмнения, че системата за случайно разпределение на делата е манипулирана
Данаил Кирилов, министър на правосъдието

"Нямам съмнения, че системата за случайно разпределение на делата е неправомерно достъпвана и манипулирана". Това заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов в интервю за БНТ и уточни, че целта на Доклада за системата за случайно разпределение на делата е да тества системата за рискове и предизвикателства за сигурността.

"Докладът показва висока уязвимост на системата от външни влияния. Коментирахме много задълбочено и във детайли случая. Имаме задълбочена информация. Надявам се да не сме засегнали обществени я интерес. Голяма част от дебата беше публичен, а друга част беше закрита, за да няма провокация към лица, които биха искали да манипулират системата", каза още министър Кирилов.

Той поясни, че по случая със системата за случайно разпределение на делата има образувано досъдебно производство.

"Споменавахме няколко пъти в дебата какви действия може да предприеме наблюдаващия прокурор. Техническа експертиза ще установи пробивите в системата назад във времето. Аз нямам съмнения, че системата е неправомерно достъпвана и манипулирана. Това трябва да се установи от разследването", уточни Кирилов.

"Имаше една интервенция в системата през 2016 г. с SQL инжекция. Приема се, че тя не е била успешна. Няма данни обаче дали в последствие са правени нови опити. Експертите заявиха, че с SQL инжекция е атакувана и базата данни на НАП, но в този случай опитът е бил успешен. Най-тежката работа в разследването е установяването на връзката на техническите устройства с конкретни лица", посочи министъра.

По думите на Кирилов, от страна на разработчика не са открити данни да са оставени отворени задни врати, като много пъти е сменяна идеята и концепцията за формата и интегрирането на системата в съдебната система.

Правата на страните по договор за наем в условията на пандемията COVID-19

Предишна новина

Окончателна условна присъда от 2 години и половина потвърди ВКС за кмета на Септември

Следваща новина

Коментари

7 Коментара

 1. 8
  карлуков | нерегистриран
  8
  -1

  Абе не ви ли омръзна да се занимавате с простотии и интриги.Системата работи и всичко опира до нечии интереси и его!Хайде спрете се и оставете хората да работят в тези напрегнати от ВИРУСИ дни!

 2. 7
  Въпросче | нерегистриран
  3
  -2

  Манипулирана въобще, или по отношение на конкретни дела?

 3. 6
  свидетел | нерегистриран
  11
  -1

  Кирилов, кой видя SQL в централната система???? фирмата дето прави одита ли??? SQL инжекция на L***s не върви доказано е!!!! Май нещо нагласена е тази работа!!! А договорите на прокуратурата със Смарт системс кой ще ги проверява пак ли същата единствена фирма???

 4. 5
  Белият хакер | нерегистриран
  14
  -2

  Така е. Джуркат се делата в посока обратна на часовниковата стрелка, вместо по часовниковата

 5. 3
  RRR | нерегистриран
  16
  -1

  Коментирам министерски нонсенс, не ДП.Май бавно и дълго трябва да ти се обяснява.

 6. 2
  | нерегистриран
  13
  -9

  Тя окръжна прокуратура не ги разбира тези работи, но коментира величествено и безапелационно. Има досъдебно производство и RRR не е наблюдаващ прокурор. Това не му пречи да се пляска. Да не стане друго?

 7. 1
  RRR | нерегистриран
  32
  -3

  Тъй де, доказателства няма, ама аз съм сигурен, че има незаконно манипулиране.Браво, гений.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.