Четирима младежи създадоха първия правен подкаст в България

Четирима младежи създадоха първия правен подкаст в България

Подкаст за право създаден от четирима младежи си поставя голямата цел да повиши правната култура на обществото.

Екип от четирима младежи, сред които и един младши адвокат, са решили да приемат каузата за обществената правна култура за своя собствена като са направили първото по рода си "онлайн радио предаване" за право.

Подкастът се казва "Темида слуша" и името не е случайно, защото Темида трябва да съблюдава за справедливостта, но е със завързани очи - затова и слуша. Подобно на Темида и слушателите слушат истински истории с художествена преработка и внедрени юридически понятия и основни права.

С помощта на този развлекателен формат, създателите на подкаста се надяват да разширят максимално аудиторията си, вярвайки че това е от съществено значение за развитието на гражданско общество в България.

Младши адвокат Нанси Дахабре, основател и двигател на инициативата, споделя че: "Видяла съм от първа ръка, че правната материя не е лесно достъпна за хората, затова исках да подпомогна възможността хората да узнаят правата си. Вярвам в това, че ние имаме само толкова права, колкото можем да защитим."

Авдокат Дахабре допълва още: "Имам усещането, че е крайно време да направим дори невъзможното, за да може драстично да подобрим ситуацията, която всички споделяме в нашето общество. Аз и моят екип превърнахме тази наша решителност и визия за бъдещото развитие на гражданския социум в първият правен подкаст в България."

"Оказва се, че има сериозен глад за подобно нещо, защото само за 2 дни имаме над 300 слушания в една от платформите, в които е достъпен първият епизод. Страхотно е, че не само Темида ни слуша, но ни слушат и хората. А и обратната връзка е страхотна. С нас се свързаха студенти по право и граждани от всякакви поприща и професии, за да ни благодарят и подкрепят", казва още тя.

Подкастът може да бъде достъпен в социалните мрежи Facebook (https:// www.facebook.com/PodcastPravo/) и Instagram (https://www.instagram.com/temidaslusha/),> на личния сайт на адвокат Нанси Дахабре (www.nansidahabre.com) както и в най-известните световни платформи - Apple Podcasts, Google Podcasts и Spotify. Необходимо е само човек да напише "Темида слуша".

Общо 100 000 лева за гаранции поискаха от Волен Сидеров

Предишна новина

Прокуратурата ще протестира домашния арест на Нено Димов

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.