Административни ръководители и прокурори от цялата страна предлагат Евгени Иванов за член на ВСС

Административни ръководители и прокурори от цялата страна предлагат Евгени Иванов за член на ВСС
Евгени Иванов, снимка:БГНЕС

Ръководителят на Асоциацията на прокурорите Евгени Иванов е предложен за член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) на мястото на новия зам.-главен прокурор Даниела Машев – избрана от професионалната квота.

В деловодството на кадровия орган е депозирано предложение за представяне на кандидата пред Общото събрание на прокурорите, запланувано за 19 и 26 септември.

Номинираният кандидат е Евгени Иванов е прокурор от Военно-апелативна прокуратура. Той е предложен от Елин Алексов – прокурор във Върховна касационна прокуратура, Даниела Ангелова – административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура, Радослав Димов – административен ръководител на Апелативна прокуратура – София, Владимир Николов – прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, Георги Чинев – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, Георги Георгиев – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Русе, Владимир Чавдаров – административен ръководител на Апелативна прокуратура – Варна. В предложението е посочено, че мотивите за представяне кандидатурата на прокурор Иванов се основават на неговите лични, професионални и нравствени качества.

Евгени Иванов има над 20 годишен професионален стаж изцяло в органите на съдебната власт. Заемал е последователно длъжностите военен следовател, прокурор и заместник-административен ръководител във Военно-окръжна прокуратура – София и прокурор във Военно-апелативна прокуратура. Вече трети мандат е председател на  Асоциацията на прокурорите в Република България, а от началото на 2020 г. е съпредседател на Съвета за партньорство към ВСС.

Предложението за номинацията на прокурор Иванов, както и неговото съгласие за участие в процедурата за избор на член на Прокурорската колегия на ВСС са публикувани на интернет сайта на Съвета в раздел „Общо събрание за избор на член на ВСС“. Крайният срок за депозиране на предложения за изборен член на Прокурорската колегия е 17 юли 2020 г.

Зам.-главният прокурор: Няма основание за искането на оставка на Иван Гешев

Предишна новина

Нов документ доказва връзка на Бобокови с опасните отпадъци край Червен бряг

Следваща новина

Коментари

9 Коментара

 1. 9
  RRR | нерегистриран
  3
  0

  Фуражките и милиционерите винаги искат прости процедури, понеже четенето и осмислянето на непознат текст не им се удава твърде.Ако може и на една инстанция да мине всичко, ще бъде идеално.

 2. 8
  военен прокурор | нерегистриран
  1
  -3

  Не е Евгени Иванов, а Евгени Евлогиев.

 3. 7
  нерегистриран | нерегистриран
  4
  -6

  Успя, успя, колко да е успял. Американското посолство излезе с позиция , че подкрепя протестите на народа. Който може да чете на дипломатически език е че двамата толупи са аут. Гешев няма да го спасят колективните декларации.

 4. 6
  RRR | нерегистриран
  9
  -8

  Стига с тези шапкари, явно прокурорите са свършили, останаха подлоги.Забравете гласуване.

 5. 5
  Рекс | нерегистриран
  13
  -7

  Най сетне успя.Колко напъване,колко подмазване и накрая ще успее с административна подкрепа.Не работа вършеше през годините,а дейност по вреждане.Не беше избран от всички прокурори за член на ВСС,но сега си го е уредил.Подходящ по слагачество е за компанията събрала се там.

 6. 4
  Успех! | нерегистриран
  14
  -7

  Успех, Евгени! В утвърждаването на цинизма да казваш на черното - бяло.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.