Административният ръководител на Районна прокуратура – Добрич Петко Тухчиев встъпи официално в длъжност за втория си мандат

Административният ръководител на Районна прокуратура – Добрич Петко Тухчиев встъпи официално в длъжност за втория си мандат
Прокурор Петко Тухчиев, Снимка: Пресцентър Районна прокуратура - Добрич

В края на миналата седмица, окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев връчи акт за встъпване в длъжност на Петко Тухчиев за неговия втори мандат като административен ръководител на Районната прокуратура в града. Прокурор Тухчиев има над 21 години юридически стаж в Прокуратурата на Република България. В периода от април 1998 г. до април 1999 г. е „съдебен кандидат“ към Окръжен съд – Варна. След това от януари 2000 г. до юни 2005 г. е следовател в Окръжна следствена служба - Добрич.

От юли 2005 г. до април 2006 г. е прокурор в Районната прокуратура в града, а след това е назначен на длъжност заместник-районен прокурор. През март 2015 година е определен за и. ф. административен ръководител на Районна прокуратура - Добрич. След проведен конкурс прокурор Петко Тухчиев заема поста като титуляр през юни 2015 година. След изтичане на първия мандат е преизбран за позицията и с решение на ВСС от 27 януари 2021 година официално встъпва в длъжност  административен ръководител на Районна прокуратура – Добрич за втори път.


Прокурор Тухчиев изрази благодарността си към всички свои колеги за добрата работа и висок професионализъм през изминалите години и си пожела запазване на положителната тенденция в резултатността на Районна прокуратура – Добрич, както и нови успехи в дейността на структурата. Той отправи призив „в тази сложна за работа и за живот обстановка, всички да дадат най-доброто от себе си за постигането на общите цели“.
Пред Петко Тухчиев остават приоритетно задачите за оптимизиране на работния процес след окрупняването на Районната прокуратура и подобряване ефективността на работата, прилагане на успешните практики от предходния му мандат и постигане на още по-добри резултати.

 

Още по темата

Самоубийството от преумора на работното място в Япония и правото на избор

Предишна новина

Наградиха прокурора, разследвал трагедията с трима загинали на пътя край Лесово

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.