Адвокат на Цветан Василев натискал основния свидетел делото КТБ


Скандалният адвокат Лазар Карадалиев се е настанил в кабинета на Цветан Василев и е тормозил яростно бившия му главен счетоводител Бисер Лазов, който сега е основен свидетел по делото за разграбените между 4 и 5 млрд. лева от КТБ. Това разкри в спецсъда Лазов в отговор на въпрос, зададен му от самия Карадалиев, който е сред екипа защитници на БГ Мадоф по мегаделото. Лазов подробно разказа в съдебната зала как дни преди фалита на КТБ - през юни 2014 г., и часове след бягството на Цветан Василев през Солун до Виена, кабинетът му в централата на КТБ бил зает от адвокат Лазар Карадалиев.
 
"Карадалиев буквално нахлу в офисите и седна в стола на Василев. От този момент Фирмата имаше нов господар - Карадалиев. След моето посещение във Виена, Василев ми разкри, че не го интересуват директорите и служителите от КТБ – които сега са подсъдими тук, защото той още тогава ги даде курбан. И докато тези хора са в съда, Василев пие скъпо вино в скривалището си", заяви Лазов. Свидетелят продължи с разкритията си около аферата и действията на мустакатия аферист дни след укриването му от правосъдието: "Пред мен във Виена Василев свали маската и се разкри. Тогава осъзнах, че задачите от Василев се спускат през неговия нов наместник Карадалиев, за да заметат следите. Аз отказах да се подчинявам и започнах пълно съдействие с разследващите органи. Предупредих и колегите, което вбеси Карадалиев. От този момент срещу мен започна яростна атака и тормоз. Заведоха ми и дело, че съм обидил и притеснил Василев. Служители също бяха притеснявани и привиквани", уточни Лазов. Част от тези хора също са свидетели по делото. Срещу скандалния Карадалиев се води разследване, а още преди година зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви как от свидетелски показания в досъдебното производство се разкрива, че БГ Мадоф е предлагал 200 000 лв. чрез наместника си Карадалиев за "профилактиране" на основния прокурорски свидетел Бисер Лазов да промени показанията си.
 
Докато се криел във Виена, преди да намери сигурно скривалище в Белград, БГ Мадоф чрез Лазар Карадалиев започнал да оказва натиск и върху бизнесмени от провинцията. "Тези хора през годините бяха използвани от Василев за т.нар. и вече обяснено от мен надкредитиране", уточни Лазов и продължи: "Не с всички успяваха. Сред тях беше един пернишки бизнесмен, който е собственик на централна ремонтна база, както и бизнесмен от Петрич, който е известен, че държи оранжериите в града". Лазов свидетелства и за натиск върху собственика на дружеството "Евробилд 2003" Тихомир Иванов, който му признал: "Притеснявам се, дърпат ме. Ще ме дръпнат някъде, а не искам да ме разнасят в някой багажник". Тези показания на Лазов вбесиха адвокатите и подсъдимите, Карадалиев започна да подскача нервно из съдебната зала, а колегите му поискаха край на заседанието, тъй като въпросите им на тоя етап били изчерпани.
 

Парламентът забрани разкриване или поддържане на анонимни банкови сейфове

Предишна новина

Германия въвежда със закон задължително ваксиниране на децата срещу морбили

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.