„Пенков, Марков и партньори“: Трябват визия, иновативно мислене и творчески подход за възстановяване след пандемията

„Пенков, Марков и партньори“: Трябват визия, иновативно мислене и творчески подход за възстановяване след пандемията
снимка: „Пенков, Марков и партньори“

Първият по рода си виртуален правен уебинар на тема „Влиянието на Covid-19: как да се подготвим за бъдещето и да се адаптираме към промените“ проведе адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“ в партньорство с The Legal 500, най-голямата независима организация за оценяване на правни офиси и юрисконсулти. Над 150 души се регистрираха за събитието, сред които представители и членове на големи бизнес и работодателски организации, на български и международни компании, експерти в сферата на правния сектор, дипломати и медии, съобщиха от кантората.

Специалистите представиха професионалното си мнение по теми, свързани с това какво да очаква бизнесът след пандемията, какви са възможните механизми за финансова подкрепа по време на и след пандемията. В анализите си адвокатите наблегнаха и на това какво трябва да знае всеки работодател и ръководител на правен екип при управлението на служителите си, за да спомогне за спокойното и успешното развитие на компанията.

„Бизнесът в страната е изправен пред сериозно изпитание, последиците от пандемията не са малки. Сега е точният момент за проява на визия, иновативно мислене и творчески подход на властимащите за намиране на най-правилното решение за бързо излизане и  възстановяване на икономиката от последствията на Covid-19. Сега е моментът държавата да покаже, че е верен партньор на бизнеса“, коментира Владимир Пенков, председател и старши съдружник на „Пенков, Марков и партньори“.

„За да се справим с кризата имаме нужда от повече активни икономисти и визионери. Тук идва ред и на нас като общество. Трябва да търсим, да предлагаме, да искаме и да настояваме повече, нужно е и ние да бъдем визионерите в държавата, защото единствено така ще можем заедно да преодолеем предизвикателствата, пред които сме изправени“ , допълни Николай Цветанов, управляващ съдружник на „Пенков, Марков и партньори“.

Основните акценти по време на уебинара бяха възможностите и тенденциите за инвестиции в България, новоналожилите се промени в бизнеса, увеличаването на междуфирмената задлъжнялост, преструктуриране, несъстоятелност и въвеждането на електронно правосъдие. Други важни въпроси, които адвокатите анализираха и за които предоставиха полезна информация, бяха свързани с дистанционната работа, сигурността на информацията и изискванията за защита на личните данни.

Лектори по време на онлайн събитието бяха: Владимир Пенков, председател и старши съдружник на „Пенков, Марков и партньори“, Николай Цветанов, управляващ съдружник, Атанас Вълов, асоцииран съдружник, и адвокатите Павел Цанов, Радост Георгиева и Румяна Йорданова. Гост-лектор по време на събитието бе Вихрен Славчев, съосновател и изпълнителен директор на изцяло българската IT фирма „Мнемоника“.

Още по темата

Четвъртфинал и две награди спечелиха студентите от Юридическия факултет на СУ на международно състезание

Предишна новина

КЗК образува производство срещу bTV

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  Трябват правно мислене и законов подход | нерегистриран
  0
  0

  Енергийният регулатор не откри проблем във високите сметки за парно през март. Парното ще поскъпне с 22% от 1 юли по сметки на КЕВР. Борисов за КЕВР: Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прави глупости. И без това им е изтекъл мандатът, ще обсъдя с колеги смяна. Самият Иванов обясни: Ние сме с изтекъл мандат още от 2 април 2020 г. Мандатът на членовете на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е 5 години и е изтекъл от 2 април 2020 г. и сега КЕВР е нелегитимен, защото има влязло в сила Решение на Конституционния съд относно мандатите и не се допуска удължаване на фиксирани от Конституцията или закона мандати. В случаите, когато мандатът се урежда от закона не се разкриват неясноти и непълноти от гледна точка на понятието (правната категория) - съдържателност и срок. Двете страни съдържателност и срочност са неразривно свързани и е недопустимо продължаване осъществяването на функции след изтичане на срока ("удължаване" на мандата). Поради императивния характер на този срок възможност за продължаването му не е предвидена. Смисълът на този срок от пет години е да се ограничи упражняването на правомощията на КЕВР. С Решение № 13 от 15.12.2010 г. на КС по к. д. № 12/2010 г., докладчик съдията Цанка Цанкова на основание чл. 149, ал. 1, т. 1 от Конституцията и чл. 12, ал. 1, т. 1 от Закона за Конституционния съд, Конституционният съд РЕШИ:1. Мандатността е основен принцип на конституирането и функционирането на органи на публичната власт, което е съобразено с разделението на властите и правовата държава. Конституционното понятие мандат е установен период от време, в който орган на публичната власт осъществява правомощия, предвидени в Конституцията или в закон. Правният режим на мандата на органите на публичната власт се определя от конституционни и от законови норми.
  Решенията на Конституционния съд са задължителни съгласно чл. 14, ал. 6 ЗКС за всички държавни органи, юридически лица и граждани.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.