Адвокатите имат 14 дни за подаване на декларации срещу прането на пари

Адвокатите имат 14 дни за подаване на декларации срещу прането на пари
снимка:ВАдвС

В изпълнение на разпоредбите на чл.101, ал. 4 от ЗМИП и след проведено обсъждане на проекта на Единните вътрешни правила за контрол и предотвратяване изпирането на пари и финансирането на тероризма, Висшият адвокатски съвет (ВАдвС) прие на 7 август Единни вътрешни правила за контрол и предотвратяване изпирането на пари и финансирането на тероризма („Правилата“), ведно с приложения от 1 до 7 към правилата.

Съгласно разпоредбата на чл. 64, ал.3 от ППЗМИП всеки адвокат следва в 14 – дневен срок, считано от датата на публикуване на Единните вътрешни правила за контрол и предотвратяване изпирането на пари и финансирането на тероризмана интернет сайта на Висшия адвокатски съвет, да попълни, подпише и подаде Декларация по образец, представляваща Приложение, обр. N6 към правилата до адвокатската колегия, в която е вписан, съобщиха от органа.

В тази връзка от ВАдвС публикуваха пълния текст на правилата.

Чуждестранните адвокати подават Декларация по образец, представляваща Приложение – обр. N6 към правилата, до адвокатската колегия, в която е вписан придружаващият адвокат.

Съветът указва на адвокатските съвети, че подадените от адвокатите декларации, следва да бъдат отразени в регистър на подадените декларации, Приложение №7 от Единните вътрешни правила на Висшия адвокатски съвет за контрол и предотвратяване изпирането на пари и финансирането на тероризма.

Стоян Мавродиев ще съди Димитър Ламбовски за рекет в Гърция и наши медии в България

Предишна новина

Беларуската полиция арестувала 700 при протестите в сряда

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Край на адвокатската тайна,адвоката се превръща в доносник ,в Юда ! | нерегистриран
    1
    -1

    Адвокатите се превръщат в доносници и поемат задължение да събират ,съхраняват ,обработват и предоставят но финансовото разузнаване на властта информация за своите клиенти относно произхода на техните средства и лични данни. .Адвокатите поемат задължение с тази декларация да донасят на властта за всеки подозрителен свой клиент. Подобен насилнически акт дори по времето на фашизма или комунистическата чума,дори и при Пол пот не е бил извършван от властта. Всеки подписал подобна декларация сам се поставя в услуга на властта - МВР и се задължава да донася на ДАНС и МВР и то тайно от своя клиент ,който му се е доверил. Слага се край на адвокатската тайна,край на изповедтта,край на независимостта и свободата на професията.Започва ерата на злоупотреба с доверието на клиента,адвоката се превръща в шепотник , нищожество което се е задължило с декларация да донася, са събира ,да разузнава, да проверява, да разработва и шпионира своите клиенти за произхода на техните средства ,и да донася тайно от тях на покварената криминална корумпирана и престъпна власт. Адвоката се задължава по този начин да се превърне в гнусно нищожество,безплатен,доброволен,страхлив слуга на властта. За доносите си ,адвокатът Юда се задължава да не получава дори и презряните тридесет сребърника.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.