Адвокатите на Тръмп обвиниха демократите, че семесят в изборите


Отстраняването на Доналд Тръмп от поста му би представлявало намеса в предстоящите избори и би било "много опасен прецедент". Това заявиха адвокатите на американския президент в процеса за импийчмънт пред Сената.

По-рано тази седмица представителите на Демократическата партия, които изпълняват ролята на прокурори, заявиха, че Тръмп трябва да бъде отстранен, защото е насърчил Украйна да се намеси в изборите в САЩ, принуждавайки колегата си Володимир Зеленски да намери компромати срещу бившия вицепрезидент Джо Байдън, който участва в надпреварата за държавен глава тази година.

"Въпреки приказките за намеса в изборите, те са тук, за да извършат най-сериозната намеса в избори в американската история и ние не можем да позволим това", предупреди Пат Сиполини, който ръководи защитата на държавния глава. Той добави, че ако сенаторите признаят президента за виновен и го отстранят от заеманата длъжност, ще лишат гласоподавателите от правото им да изразят мнението си за Тръмп на президентските избори на 3 ноември.

Разследването на контактите на Тръмп с Украйна не е имало за цел изясняване на истината, а е било политически мотивиран опит за отстраняване на президента от заеманата длъжност, твърди още защитата на Тръмп. Въпреки че президентът е обвиняемият в процеса, адвокатите му показаха ясно, че смятат да представят процедурата за импийчмънт като продължение на разследванията, които се водят откакто той встъпи в длъжност – включително това за евентуални връзки между предизборния му щаб и Русия.

Заседанието на Сената продължи само два часа – далеч по-кратко от речите на обвинителите. Защитата запазва основните си аргументи и за утрешното заседание

Френското правителство одобри спорната пенсионна реформа

Предишна новина

"Белингкат": Човекът от записа в паркинг на ЕМКО е участвал в отравянето на Скрипал

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.