Адвокатските изпити се отлагат заради COVID-19

Адвокатските изпити се отлагат заради COVID-19
снимка:БГНЕС

Висшия адвокатски съвет (ВАдвС) отложи есенната сесия на изпитите за адвокати. Причина за това става тежката епидемична обстановка покрай пандемията от COVID-19 и завишеният брой на новите заразени.

Провеждането на изпита за адвокати и младши адвокати беше насрочен за 14,15 и 28 ноември 2020 г. От адвокатурата уточняват, че при насрочването на новите дати за изпита, те своевременно ще бъдат публикувани.

Освен това се отлага и публичното тържество по повод 95 години Висш адвокатски съвет, определено за 19 ноември 2020 г., отново с оглед тежката епидемична обстановка в страната.

Още по темата

Байдън връща САЩ в СЗО и пакта за климата, ако се окаже президент

Предишна новина

Мащабна акция в Австрия срещу „Мюсюлманското братство“ и „Хамас“, 30 души са арестувани

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  Ето информация за ДСИ и правоспособност | нерегистриран
  1
  0

  https://lwl.bg/7wx8

 2. 3
  Анонимен | нерегистриран
  0
  0

  А от Министертво на правосъдието колко време смятат да държат в неведение ще се провежда ли конкурс за ДСИ или не ? Това са абсолютни изроди, 600 човека чакат тези малоумници да дадат някаква информация за конкурс, който ще се проведе след 4 дни.

 3. 2
  п озволете на кандидатите да станат адвокатит БЕЗ ИЗПИТ | нерегистриран
  5
  -1

  Редно е законоДателят да измени закона за адвокатурата и да позволи вписване без изпит, предвид ситуацията. Защото кандидат адвокатите не могат да работят нищо-нали се стремят да станат адвокати, а те не могат да работят друго. Не е ясно колко време ще продължи ситуацията с вируса-дали ще има лечение догодина? Не знаем. Затова е редно за период от 2-3-4 години да се върне свободата на вписване в адвокатурата, без изпити. Така или иначе и днес лица с над 5 г стаж могат да се впишат без изпит, нека тази възможност да за всеки. Провеждането на изпит на 300 човека е нередно, но е и нередно да бъдат държани тези хора да са безработни. Позволете им да станат адвокати без изпит.

 4. 1
  | нерегистриран
  2
  0

  А дали изпитите за придобиване на юридическа правоспособност на 12/13 ноември ще бъдат отложени също? Има ли как да проверите? 🤔

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.