Адвокатурата с изрични мерки по време на изпита за адвокати и младши адвокати

Адвокатурата с изрични мерки по време на изпита за адвокати и младши адвокати

Висшият адвокатски съвет (ВАдвС) излезе с изрични указания и мерки срещу COVID-19 във връзка с рпедстоящия изпит за магистрати и младши магистрати.

В залите, в които ще бъде проведен изпитът, ще бъдат допускани само кандидати с поставени предпазни маски, покриващи носа и устата. Пред залите ще бъдат разположени лекарски екипи, които ще измерват телесната температура с цел превенция и недопускане на потенциални заразоносители, като в изпитните зали ще се допускат само лица с отчетени показания под 37.5 градуса. Влизането в залите се осъществява след дезинфекция на ръцете на всеки кандидат.

„Уведомяваме всички кандидати, че Висшият адвокатски съвет е изпълнил стриктно заповедите на министъра на здравеопазването и министъра на труда и социалната политика, като е извършено, преди влизането на кандидатите дезинфекция на банките в залите, както и за целите на свободното движение на въздух, възможните за отваряне прозорци ще са отворени. Молим всеки кандидат да се запознае предварително с настоящите мерки за превенция при провеждане на есенната сесия на изпита за адвокати и младши адвокати, като явяването на всеки един кандидат ще считаме, че същият е уведомен, разбрал, приема и е съгласен с предприетите от Висшия адвокатски съвет мерки“, пишат от ВАдвС.

Висшият адвокатски съвет напомня, че изпитът на кандидатите за адвокати и младши адвокати, есенна изпитна сесия на 2020 г., ще се проведе: писмен изпит – на 14 и 15 ноември 2020 г. и устен изпит – на 28 ноември 2020 г.

Писменият изпит се провежда в изпитни зали 220, 222, 224 и 226 на Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/ в гр. София, бул. „Христо Смирненски“ № 1, нова сграда, както следва:

Първа част – на 14 ноември 2020 г., от 9,00 часа, регистрация от 8,00 часа.

Втора част – на 15 ноември 2020 г., от 14,00 часа, регистрация от 13,15 часа.

Устният изпит ще се проведе на 28 ноември 2020 г. от 9,00 часа, в сградата на Висшия адвокатски съвет на ул. Цар Калоян № 8, ет. 4., в град София.

Още по темата

Съдийска колегия започна заседанието си с минута мълчание в памет на Иво Харамлийски

Предишна новина

Окръжен съд – Бургас връчи грамота на декана на Центъра по юридически науки към БСУ

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.