Албена Вутова обжалва във ВАС избора на Радослав Димов за апелативен прокурор на София

Албена Вутова обжалва във ВАС избора на Радослав Димов за апелативен прокурор на София
Алебна Вутова и Радослав Димов, колаж:"Правен свят"

Бившият ръководител на Апелативната прокуратура в София Албена Вутова обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) решението на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 11 септември за назначаването на Радослав Димов за титуляр на поста. Това става ясно от сайта на кадровия орган, където все още не са публикувани мотивите към жалбата й.

Албена Вутова бе един мандат административен ръководител на Апелативна прокуратура-София. След това пое временно ръководството и междувременно се яви в две последователни процедури за титуляр, обявени от Прокурорската колегия.

В първата процедура Вутова беше единствен кандидат. С 4 гласа "за" нейната кандидатура, срещу 5 "против" Колегията й отказа втори мандат, като съдебните кадровици не останаха доволни от заложеното в концепцията на кандидата, както и от работата й в предходния мандат. Това наложи откриването на нова процедура по избор на ръководител на Апелативната прокуратура в София.

Вторият път освен Вутова в състезанието се включи и доскорошният районен прокурор на София – Радослав Димов. Впечатление при депозирането на концепциите на двамата кандидати направи, че Вутова се явява и на втория конкурс с дословно същите идеи за развитието на обвинението. При представянето си пред кадровиците пък изложи същите аргументи, мотивация и планове, както и в първата процедура. Изложението и концепцията на Радослав Димов от своя страна пък се сториха на Прокурорската колегия "иновативни" и "визионерски".

А накрая резултатите от гласуването показаха 8 гласа "за" Димов срещу 1 в подкрепа на Албена Вутова, която за втори път не получи доверието на кадровиците.

Още по темата

ГЕРБ иска изрично да запише в закона, че делата за предсрочно освобождаване подлежат на възобновяване

Предишна новина

Излезе класирането за Гражданските колегии в апелативните съдилища

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 6
  нерегистриран | нерегистриран
  5
  -2

  Морал ,морал -късе си ?Обади се!Няма ли срам , избиращите -кадровиците?

 2. 5
  нерегистриран | нерегистриран
  4
  -2

  Морал ,морал -късе си ?Обади се!Няма ли срам , избиращите -кадровиците?

 3. 4
  ******************************* | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 3
  Нерегистриран | нерегистриран
  8
  -8

  А за морала на Димов защо нищо не казваш?!

 5. 2
  Фриц Клингенберг | нерегистриран
  14
  -4

  Вутова може да има основание, но моралът й е кръгла нула. Както и на онези които не я избраха. За втори път!  Осъществявала била институционен контрол, разбирай САП върху прокурорите от села и паланки в апелативния кокошарник! Безобразията ИМ са повсеместни и се знаят от всички. Сега да си пие горчивата чаша до дъно, като една картагенска принцеса Софи /Софонизба/ дето искала накрая на дните си да става --- римлянка. [[_82503_]]

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.