Американски демократ внесе още смут по време на изслушването на Брет Кавано


Хаос, прекъсвания и протести съпровождат 4-дневния маратон за изслушването на кандидата за Върховния съд в Съединените щати Брет Кавано. Демократът Кори Букър внесе още смут, като заяви, че ще покаже секретни имейли на Кавано в нарушение на правилата на Сената. Като акт на "гражданско неподчинение" определиха депутатите желанието на демократа Кори Брук да покаже секретните имейли. По този начин той "съзнателно" ще наруши правилата на Сената, но други негови колеги от демократическата партия изразиха подкрепа за намерението му.

Ден по-рано, в драматична размяна на реплики, Букър заяви, че Кавано е бил обект на расова профилизация, като цитира размяна на имейли между Кавано и друг колега. В съдебната комисия обаче не е прието да се обсъждат документи, които самният кандидат за Върховния съд не е видял предварително. Букър заяви, че ще покаже имейлите, защото по думите му са "чудесна илюстрация на абсурда на процеса", в който няма нищо "свързано с националната сигурност". "Разбирам последствията от моите действия", обяви Букър.

Самият Кавано успя да запази спокойствие, а междувременно отказа да заяви открито дали смята, че американският президент Доналд Тръмп може да бъде призован за разпит по текущото разседване за евенутална руска намеса в изборите преди две години.

Изчезнал български магистрат вдигна на крак властите в Сицилия, появил се след 10 часа

Предишна новина

Англичанин преби жестоко инвалид в хотел на Слънчев бряг

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.