Американският президент ще се срещне с прокурора Розенстайн, който води разследването за предполагаемата руска намеса в изборите в САЩ

Американският президент ще се срещне с прокурора Розенстайн, който води разследването за предполагаемата руска намеса в изборите в САЩ
Род Розенстайн

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е разговарял със заместник главния прокурор Род Розенстайн и двамата ще се срещнат в четвъртък в Белия дом. Това съобщи говорителката на Тръмп Сара Сандърс, цитирана от световните агенции. Телефонният разговор се е състоял по инициатива на Розенстайн на фона на слуховете, че той ще бъде отстранен. Насрочването на среща за четвъртък загатва, че заместник главният прокурор на САЩ остава на поста, поне засега.

Сандърс съобщи, че Тръмп и Розенстайн са имали "продължителен разговор", за да "обсъдят неотдавнашните новинарски истории". Президентът на САЩ сега е в Ню Йорк за участие в годишната сесия на Общото събрание на ООН. Двамата със заместник  главния прокурор ще се срещнат в четвъртък, "когато президентът се върне във Вашингтон", уточнила говорителката.

По-рано Розенстайн, който отговаря за разследването за предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в Съединените щати през 2016 г., изрази очакване да бъде уволнен заради свои критични коментари по адрес на Тръмп. Той обаче отказа сам да подаде оставка. Тръмп от своя страна каза, че не е решил дали да предприеме действия срещу Розенстайн.

В петък два водещи американски вестника, "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост", писаха, че заместник главният прокурор е предложил миналата година президентът да бъде записван тайно и членове на кабинета да бъдат убедени да се позоват на конституционна поправка, за да бъде отстранен държавният глава.

The Washington Post: Директорът на ЦРУ обяви, че службата връща фокуса си върху държавите-съперници

Предишна новина

Борисов се обяви против легализирането на наркотици у нас

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.