Ангел Кунчев: Трябва ли да стигнем до полицейските методи на Турция, щом се държим безотговорно

Ангел Кунчев: Трябва ли да стигнем до полицейските методи на Турция, щом се държим безотговорно
Доц. д-р Ангел Кунчев, Снимка: БГНЕС

Ако хората продължават да се трупат в големите магазини, то те ще бъдат затворени, каза главният държавен здравен инспектор Доц. д-р Ангел Кунчев в ефира на bTV.  „Това, което виждам, не ми харесва. Ако нещата в тези големи магазини продължат в този вид, ще разширим мерките и върху тях“ - така Кунчев коментира кадри в социалните мрежи, на които се вижда голямо струпване на хора пред и в големи магазини за подаръци и играчки.

Снимки на опашки и без спазване на дистанция имаше и от коледния базар в градинката пред Народния театър в София.

„Аз не мога да разбера философията - защо няма нито един представител на РЗИ, който да глобява и да оказва контрол? Бога ми, трябва ли някой да ти стои на главата, за да ти казва, че е опасно?“, възмути се Кунчев. Той е категоричен, че ако тези големи магазини се окажат огнища на COVID-19, те ще бъдат затворени. „Това е отговорност на собствениците и управителите на тези търговски вериги. Те трябва да вземат мерки, защото иначе ще спрат работа“, коментира Кунчев.

Главният държавен здравен инспектор заяви, че се наблюдава лек спад в заболеваемостта в страната и това са първите признаци, че наложените по-строги мерки работят. „В момента сме на върха на вълната. Смъртността и хоспитализациите вървят с дветри седмици назад. Тогава ще видим има ли ефект“, коментира Кунчев.

Относно това дали някои мерки ще отпаднат след 21 декември, Кунчев коментира, че трябва да се проследи ситуацията. „Ако се държим безотговорно… Не ми се иска да давам примери, но трябва ли да стигнем до полицейските методи на Турция, където не можеш да си покажеш носа навън през уикенда. Зависи от поведението на хората“, каза той.

Още по темата

Бенатова и Мутафчийски: 4650 трупа по-късно

Предишна новина

Избираме управляващи на 28 март

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.