Арест за телефонните измамници, ударили джакпот от половин милион за кратко

Арест за телефонните измамници, ударили джакпот от половин милион за кратко

Внукът на измамената с над половин милион лева 80-годишна баба, държал парите си в сейф в дома й, защото нямал доверие на банките след фалита на КТБ. Ангел Янков смятал за по-сигурно да прибере 268 000 евро и 18 000 долара в металната каса, скрита под пода на печката в една от стаите в къщата на баба му Елена Ангелова от Първомай.

Това стана ясно днес по време на заседанието на Районен съд-Първомай, който гледа мерките за неотклонение на двамата телефонни измамници Албенко Методиев и Борислав Димитров. Съдът определи и на двамата постоянен арест.

По време на заседанието стана ясно, че двамата имат предишни осъждания.

Защитата на Методиев – адвокат Капка Гергинова заяви, че в последните 10 години клиентът й не е извършвал престъпления и нарушения. След ареста си изцяло съдействал на разследващите органи, за да бъде задържан другият извършител, дори е дал пари за гориво на полицейски патрул. Адвокат Гергинова изтъкна още, че Албенко Методиев трябва да се грижи за болната си от диабет и пострадала при катастрофа майка и за двете си невръстни деца – на 3 и пет години.

Защитникът на Борислав Димитров – адвокат Красимир Елдъров пък заяви, че двамата обвиняеми не се познават и няма никакви доказателства, че точно Димитров е въвел в заблуда 80-годишната баба Елена Ангелова. Той оспори повдигнатото на клиента му обвинение и поиска от съда на определи мярка "парична гаранция" или "домашен арест" на клиента му.

Съдия София Монева обаче уважи искането на прокуратурата и определи постоянен арест на двамата телефонни измамници.

И двамата защитници казаха, че ще обжалват пред окръжния съд в Пловдив. Заседанието е насрочено за 17 септември.

 

 

Имигрант убит в центъра на София

Предишна новина

"Екстрите" на Търговския регистър ще важат и за особените залози, фондациите и сдруженията

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Петроний | нерегистриран
  1
  0

  дал пари, но за гориво !

 2. 1
  | нерегистриран
  3
  0

  Dal pari na policeiski patrul !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.