Арестуваха българин за връзки с ИД


Четиринадесет души, сред които и българин, бяха арестувани в Австрия вчера по подозрение в принадлежност към терористичната групировка "Ислямска държава". Това съобщи прокуратурата в Грац, цитирана от АФП.

Сред задържаните има трима австрийски граждани с имигрантски корени, двама босненци, сириец, българин и македонец. Осмината са били пряка цел на операцията. Задържани били още трима техни съучастници, родом от Балканите. Първоначално бе съобщено за тези 11 ареста. Впоследствие прокуратурата на Грац, втория по брой на населението град в Австрия, каза, че вчера са били задържани и три жени, също от балкански произход. Поне две от тях са съпруги на арестуваните предполагаеми джихадисти.

Заподозрените са на възраст между 21 и 49 години. Арестите са били извършени след обиски на няколко жилища в югоизточния град Грац и Виена. Задържаните са заподозрени в "участие в терористичната организация "Ислямска държава". Според австрийския вестник "Кронен цайтунг" специалните служби са влезли с щурм в джамия в Грац. В операцията са участвали 800 полицаи. Обиските бяха извършени по-малко от седмица след като полицията във Виена задържа 17-годишен младеж по подозрение, че принадлежи към "радикални салафитски кръгове". Според органите на реда той е признал, че се е опитал да направи бомба.

Хиляди жалби от Турция заваляха към Европейския съд за правата на човека

Предишна новина

Русия предложи на сирийската опозиция проект за конституция

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.