Арестувани са трима измамници, събирали пари от името на заместник-министър и депутат


Трима мъже са задържани в столицата при специализирана полицейска операция на сектор "Измами" от Главната дирекция "Национална полиция", СДВР и ОДМВР-Пловдив след реализирана телефонна измама.

Задържаните са Б.М. /48 г./, Д.С. /35 г./, криминално проявен с регистрации за кражби, измами, изнудване, хулиганство и осъждан, и П. П. /54 г./ и тримата от София. По случая е образувано досъдебно производство в ОДМВР-Пловдив. Двама от мъжете са задържани в паричния салон на Централната поща в столицата, в момента на получаване на инкриминираната сума, а третият, който се е явявал техен шофьор – пред сградата.

Мъжете са действали по схемата "Събиране на дарения", като са се представяли от името на заместник-министър. При последвалите процесуални действия, у тях са намерени и иззети вещи и предмети, свързани с осъществяваната от лицата престъпна дейност.

Установено е, че тримата са съпричастни и към друг подобен случай, в който са събирали пари от името на народен представител.

Истанбулската конвенция е куфар с двойно дъно*

Предишна новина

Кметът на Павел баня отива на съд

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  2
  0

  Само не разбрах защо са задържани и защо са измамници - защото не са отчели събраното на зам. министъра и депутата или защото са го правели без изобщо да договорят, че ще им отчитат събраното, като оставят за себе си само до размера на минималната заплата, плюс малък процент от събраното?  Гледам, че в инициалите на единия има П, но предполагам, че не е Перата, защото тогава нямаше да бъдат наричани в заглавието измамници, а че са три лица заподозрени в извършване на измами.  Щото нали точно за такова озаглавяване на статия Перата осъди техните колеги. Та в случая явно хората са други, пак нашето правосъдие е срещу човека. Тъй да се каже същото заглавие, същото съдържание, ама човека като е друг и съдебното решение ще е друго!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.