Архиварка в прокуратурата прибирала пари и златни накити от делата, съдят я


Бивш  архивар в Окръжна прокуратура е обвиняем по дело за присвояване на веществени доказателства на стойност близо 27 хил. лв.

Днес районните магистрати дадоха ход на процеса срещу Зорница Атанасова. Според обвинителния акт в периода 18 март 2009 г. до 19 март 2012 г. в условията на продължавана престъпна дейност, в качеството й на длъжностно лице като  "съдебен архивар" в Окръжна прокуратура Бургас, тя  е присвоила чужди пари, вещи и ценности.

Това са веществени доказателства по досъдебни производства, които е трябвало зда пази. констатирани са 18 случая на присвоени банкноти в левове и долари, бинокъл и множество златни накити.

Районен съд Бургас остави без уважение искането на подсъдимата за отвод на наблюдаващия делото прокурор от Районна прокуратура - Бургас, като неоснователно. Съдът не уважи и направеното от нея искане за връщане на делото на прокуратурата за отстраняване на твърдени процесуални нарушения.

Разпитани  бяха служители и прокурори в Окръжна прокуратура Бургас. Делото продължава утре с разпити на свидетели и вещи лица.

 

Петко Сертов засечен до Петрич, преди да изчезне бил опериран (обзор)

Предишна новина

ДАНС обяви риск за 400 дела, ако й отнемат ГДБОП и я върнат в МВР

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.