Асен Ошанов взе търговската марка на песента "Детелини" и я върна на Лили


Лили Иванова отново може да пее неостаряващия шлагер "Детелини" въпреки забраната на някогашната дуетна половинка Асен Гаргов. Това заяви за "24 часа" авторът на текста на песента Асен Ошанов.

Известният царски юрист е бил възмутен от санкцията, която Гаргов се опита да наложи на най-голямата българска певица. Преди 4 години той обяви от тв ефир, че с нотариална покана до Лили Иванова забранява да изпълнява композирани от него песни, сред които е и хитът "Детелини".

"Възмутих се, защото това бе отношение не само към Лили, а и към всички българи, тъй като "Детелини" е една от емблематичните песни в репертоара на певицата, а защо не и на нацията. Но по закона за авторските права не само Гаргов, но и аз съм автор и реших да защитя правата - и на Лили, и моите. Аз съм печен юрист и като автор на стихотворението направих искане в лицензионната комисия да притежавам търговската марка на "Детелини". Когато решението в моя полза излезе, отидох на гости у Лили и го занесох като подарък", разказа историята Асен Ошанов. За да компенсира накърненото достойнство, поетът адвокат подарява и 2-3 от новите си стихове, които Лили при желание да запее.

Юристът на царя има около 50 естрадни песни, голяма част от които са изпети от Лили Иванова и Богдана Карадочева ("Шан-з-Елизе"). И признава, че любимата му от всички е "Детелини".

Едва през 2010 г. приятели навиват Асен Ошанов да издаде първата си стихосбирка, а след две години се появи втора, която мина без премиера заради заболяване на автора . Докато юристът води героична битка с болестта, издава още две книги и сега смята представянето им да бъде общо.

На премиерата им ще покаже поставена в рамка търговската марка на "Детелини", на която е притежател.

Трусовете около КТБ и скритият дневен ред на кукловодите

Предишна новина

Бившият служебен премиер не е бил в конфликт на интереси

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.