Асоциацията на прокурорите към Радев: Езикът на омразата и стремежът за извличане на евтини политически дивиденти са пагубни!

Асоциацията на прокурорите към Радев: Езикът на омразата и стремежът за извличане на евтини политически дивиденти са пагубни!
Президентът Румен Радев поведе политически протоест в своя собствена защита, снимка:БГНЕС

Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България излезе с остра позиция срещу думите на президента Румен Радев, с които той описа работещите в прокуратурата като „мутри“.

В четвъртък държавният глава поведе политически протест в негова подкрепа, запопчнал пред сградата на президентството. Още с излизането си пред тълпата Радев взе микровоф и заяви: "Да изпъдим мафията от прокуратурата, която мафията използва по най-безпардонен начин за свой щит и за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много българи търпяхте. Защото твърде много бяхте строители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана, но днес гневът се излива на площада. От лъжите, от грабежа, гневът от всичко това, което прокуди два милиона българи зад граница. Това е битка за достойнството, за децата, за бъдещето ни, за природата ни. За свободна, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България. Искам да припомня думите: Страхливият умира всеки ден – смелият само веднъж. Не на страха! Ще си върнем България! Мутри – вън!!“

В позицията си съсловната организация демонстрира, че изявлението на президента е засегнало гилдията и посочва, че подобен език на омразата и „стремежът за извличане на евтини политически дивиденти са пагубни“.

Ето и пълния текст на позицията на Асоциацията на прокурорите:

Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България остро и категорично възразява срещу опитите Прокуратурата да бъде намесена в политически борби и скандали.

ПРОКУРОРИТЕ НЕ СА МУТРИ!

В Прокуратурата на Република България работят стотици прокурори, които честно, съвестно и всеотдайно изпълняват своите професионални задължения. Прокурорите са преди всичко български граждани и хора, които милеят за нашата родина България и полагат всекидневни усилия за защита на законността и справедливостта.

Призоваваме всички институции, политически субекти и медии към отговорно поведение! Езикът на омразата и стремежът за извличане на евтини политически дивиденти са пагубни!

Нека всички ние заедно да градим държавността, да спазваме разделението на властите и да уважаваме българските закони и институции! Само така ще изградим модерно и демократично общество и ще превърнем България в просперираща европейска държава.   

Законопроект: Президентът ще е последна инстанция за охраната на застрашени лица от НСО

Предишна новина

ВАП сезира Специализирана прокуратура: Министърът на културата е извършил престъпление

Следваща новина

Коментари

8 Коментара

 1. 8
  Сталкер | нерегистриран
  7
  -1

  На така е, АПБто. Как познахте?

 2. 7
  Асоциацията | нерегистриран
  11
  -2

  Затвориха ли къщичките на Батак, че не можете да ходите да се напивате там и да се търкаляте после /ама хич няма проституция/ .... че се чудите с какво друго да си запълвате съществуването?

 3. 6
  Казионна | нерегистриран
  10
  -2

  Асоциация.
  Отивайте да пишете ОА мързели такива.

 4. 5
  нерегистриран | нерегистриран
  19
  -1

  Вие от АПБ сте стадо овце. Каквото Ви каже посредственият каскет и почвате да пишите .Не Ви ли е срам ?Нямате ли достойнство и топки бе хора ? Какви магистрати стe ?Държите се като мишоци.Как гледате в очите децата и близките си ? Не се намирате в Северна Корея . Важни са парите и привилегиите, но по важно от тях е достойнството и чистата съвест

 5. 4
  нерегистриран | нерегистриран
  21
  -2

  Май всички прокурори се припознаха за мутри. Голям срам. То пък бива покорство .и страх. Идва Видьов ден

 6. 3
  Въпрос | нерегистриран
  16
  -3

  АПБ, не се ли уморихте да засвидетелствувате покорство?

 7. 2
  До качествените прокурори | нерегистриран
  23
  -3

  Лъжат Ви по най-елементарния и манипулативен начин. Президентът не е казал, че прокурорите са мутри. Каза "вън мутрите от прокуратурата".

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.