Асоциацията на прокурорите със защитна позиция срещу атаките на Божков: Пожелаваме кураж и здраве на колегата Ангел Кънев

Асоциацията на прокурорите със защитна позиция срещу атаките на Божков: Пожелаваме кураж и здраве на колегата Ангел Кънев

Асоциацията на прокурорите в България излезе със защитна позиция в подкрепа на прокурор Ангел Кънев от Специализираната прокуратура, който в четвъртък сатана обект на атака от страна обвиняемия Васил Божков в социалните мрежи.

Прокурор Кънев, който е наблюдаващ делото срещу хазартния бос, бе заснет без негово знание пред сградата на НАП, а снимките бяха разпространени във Фейсбук профила на укриващия се в Дубай бизнесмен.

В резултат на действията на Божков, които според юристи и наблюдатели отиват отвъд границата на закона, Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обсъди въпроса и излезе с институционална подкрепа към прокурор Кънев.

Сега и от съсловната организация на българските обвинители изразяват своята съпричастност към колегата си.

„За пореден път заявяваме, че ще заставаме в защита и подкрепа на всеки колега, независимо дали членува в нашата организацията, когато е подложен на всякакви форми на заплахи, клевети, обиди и неправомерно въздействие“, пишат от организацията

Ето и пълния текст на позицията на Асоциацията на прокурорите

Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България изразява своята пълна и безрезервна подкрепа за нашия колега прокурор Ангел Кънев от Специализираната прокуратура. Присъединяваме се изцяло към заявеното в декларацията на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. Тази своевременнаи категорична реакцияемного важен окуражаващ сигнал за всеки работещ прокурор.

В допълнение към декларацията на прокурорската колегия, ние от Асоциацията на прокурорите в България за пореден път заявяваме, че ще заставаме в защита и подкрепа на всеки колега, независимо дали членува в нашата организацията, когато е подложен на всякакви форми на заплахи, клевети, обиди и неправомерно въздействие, както спрямо него самия, така и за неговите близки. За нас отстояването на доброто име и неприкосновеността на всеки прокурор е съществен елемент от бавното и трудно изграждане на авторитета на прокуратурата, и наша постоянна задача.

Затова заставаме изцяло в подкрепа на колегата Ангел Кънев, особено сега, когато  изключително интензивната работа на Специализираната прокуратура, на която той е заместник административен ръководител, предизвиква неистова ответна реакция с всякакви средства от безскрупулни субекти, разполагащи с власт и неограничени материални възможности.

Пожелаваме на колегата Кънев кураж, здраве и професионални успехи!

Още по темата

Кандидатите за младши магистрати от випуск 2019/2020 са отличници в края на задължителното първоначално обучение

Предишна новина

Затягат нивото на информационна сигурност във ВАС заради изтеклото до Пламен Узунов решение за кораба „БАДР“

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.