Атакуваха форум на елитни киберпрестъпници

Атакуваха форум на елитни киберпрестъпници

Американската компания за киберсигурност Flashpoint Intel обяви, че рускоезичният хакерски форум Maza е хакнат от неизвестни лица, а до данните за атаката се добра „Комерсант”, предаде Dariknews.bg.

Maza е общност от елитни киберпрестъпници и финансови измамници, много от които започват дейността си в средата на 90-те години.

Сайтът беше хакнат на 18 февруари и в резултат на атаката данните на над 2 хиляди киберпрестъпници станаха свободно достъпни. В тях има входни данни, пароли, имейли на потребители и техните контакти в ICQ, Skype, Yahoo и Msn.

Съобщение за хакерството на сайта беше публикувано на самия форум. Отбелязва се, че е преведена на руски с помощта на онлайн преводач. Според експерти от Flashpoint това може да е доказателство, че форумът е бил хакнат от нерускоговорящи хакери, или може да е опит за заблуда на анализаторите.

Експерти, интервюирани от изданието, предполагат, че зад атаката срещу Maza може да стоят така наречените “бели хакери”, по поръчка на властите, или конкуренти.

„Хакването на хакерски форуми е нетипичен тип атака, тъй като рисковете в случай на провал са много високи“, се казва в статията.

Още по темата

Еврото идва у нас от 1 януари 2024 година

Предишна новина

Прокурорската колегия потвърди, че Кьовеши не е "върнала" делегираните ни прокурори, а е поискала информация

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.