Австрия предупреди да не се пътува до България заради Covid-19

Австрия предупреди да не се пътува до България заради Covid-19
Себастиян Курц, снимка:БГНЕС/архив

Австрийският канцлер Себастиян Курц предупреди своите граждани да не пътуват до България, Румъния и Молдова, заради увеличаващия се брой на заразени с COVID-19.

"Всеки, който пристига от тези страни, ще бъде поставен под 14-дневна карантина", заявиха по време на пресконференция Курц и външният министър Александър Шаленберг. Който нарушава самоизолацията, ще трябва да плати глоба в размер до 1450 евро. Курц уточни, че тези, които са с положителен тест за коронавирус и я нарушат ще бъдат глобени с по-високи суми, защото деянието им ще се разглежда като криминално престъпление.

По думите на канцлера, ситуацията на Балканите и при Балтийските държави по отношение на COVID-19 се е влошила, както и че все по-често отчитат положителни проби на хора, идващи от Източна Европа.

На австрийските граници с Унгария и Словения ще се засилят проверките на пристигащите с леки автомобили от Балканите, както и на всички автобуси. За целта 1800 полицаи ще бъдат командировани на източните гранични пунктове.

По последни данни в България са потвърдени 6102 случая на новия коронавирус, от които активни са 2811. Излекувани са вече 3037 лица. 37 от тях са регистрирани през последните 24 часа.

Пловдивските магистрати са противници на закриването и преструктурирането на съдилища

Предишна новина

ВАС окончателно потвърди отмяната на част текстовете от методиката за ТЕЛК-овете

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.