Автокрадецът, ядосал премиера, ще лежи 10 месеца в български затвор

Автокрадецът, ядосал премиера, ще лежи 10 месеца в български затвор

Автокрадецът Ярослав Димитров ще излежи присъдата си от 10 месеца затвор, постановена от словенски съд, в България. Това реши Софийският градски съд.

Димитров стана известен, след като негова кражба бе заснета от видеокамера и ядоса премиера Бойко Борисов.

Да не бъде изпращан за изтърпяване на наказанието си в Словения, а да го излежи в български затвор, поиска самият Ярослав Димитров. Присъдата му в чуждата държава е постановена през 2013 г. заради кражба на шкода "Октавия". Димитров я задигнал от столичния квартал "Красна поляна" и пренабил номера на шасито. След това опитал да вкара колата в Словения.

Днес съдия Владимир Астарджиев постанови, че автокрадецът ще илзежи присъдата си при първоначален общ режим - затворническо общежитие от открит тип. А дните, през които е бил задържан в Словения да бъдат приспаднати от наказанието.

Димитров в момента е задържан за друго престъпление - вещно укривателство на 3 крадени мотора. Престъплението е извършено на 27 и 28 май 2014 г., но при разкриването му мъжът е бил задържан по друго дело и затова не му е била взета мярка за неотклонение. Димитров беше задържан по обвинението за укриване на моторите на 27 август, няколко часа, след като СГС го беше освободил окончателно от ареста по обвинение за кражба на два автомобила – същата, която премиерът Борисов гледа по телевизията и коментира на заседание на правителството. 

Още по темата

Съдебното обжалване по административни дела може да стане много по-бързо

Предишна новина

Венецианската комисия приветства разделянето на ВСС на две колегии

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  Бацко | нерегистриран
  4
  -1

  Добре, че ядоса премиера. Иначе нямаше да е в затвора сега!

 2. 1
  | нерегистриран
  4
  -1

  Добре, че стана известен да се сети СГП да си изпълни задълженията и да му изпълни присъдата.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.